Please enter an Access Token

Äidin omaa aikaa hetken verran

Seuraavaa tauon paikkaa odottelemassa

Hektisessä arjessa viipottaminen ja varsinkin hetket kun olet lapsissa kiinni päivä tolkulla, saavat odottamaan seuraavaa tauon paikkaa. Äidin omaa aikaa hetken verran- blogipostaus hyppää oman laatuajan äärelle, kun saa lapsivapaan hetken itselleen. Tämä viikko on ollut kaiken kaikkiaan jälleen melkoisen tiivistä lasten kanssa oloa ja omiin menoihin ei ole juuri löytynyt omaa hetkeä.

Ne pienetkin hetket mitä kerkeää hetkeksi ottaa itselleen, on tärkeitä. Tällä viikolla on tullut enemmän keskittyneeksi siis kodin sisällä tapahtuviin omiin hetkiin, joita voi lasten nukkuessa tehdä ollessa samalla 24/7  häly asemissa. Mutta nimenomaan sitten ne hetket, kun et ole jollakin hetkellä vastuussa kenestäkään muusta kuin itsestäsi, ne ovat kyllä parasta lääkettä.

 

Äidin omaa aikaa hetken verran

Omaa aikaa itselleen

Niihin omiin, kodin ulkopuolisiin hetkiin kannan usein vastuuta omasta hyvinvoinnistani, jolla pyrin ylläpitämään arjessa jaksamista. Ja tiedän mistä sitä hyvinvointia parhaimmillani saan, kun kaipaan mielenrauhaa ja voimaantumista. Minulle se on liikunta. Ja minulle se tarkoittaa kahta asiaa, joita itse pidän itselleni tärkeinä, on luonnossa liikkuminen, jolloin tyyli on vapaa, haluanko juosta vai kävellä tai sitten haluan päästä kokemaan yhteisöllisyyttä treenaamalla kuntosalilla muiden liikkujien seurassa. Ja nehän riittää lajeiksi tähän elämäntilanteeseen hyvin.

Niihinkin ratkaisuihin kumpaa liikuntaa harrastan milloinkin vaikuttaa käytettävissä oleva aika, mieliala haluanko olla omassa rauhassa vai nähdä muita ihmisiä, viikon muut treenisuunnitelmat/ mahdollisuus liikkumisiin lähipäivinä.

Monesti jo pelkästään kiireen väsyttämä pääkoppa kaipaa vaan lähimetsiin, joita asuinalueemme läheisyydessä runsaan mitoin löytyy järvimaisemien lisäksi. Ne hetket luonnossa oikeastaan on niitä hetkiä, jolloin saa vastiketta sekä liikunnan tuomasta hyödystä ja myös maisemien ihailemisen kautta tulevasta mielihyvästä.

Äidin omaa aikaa hetken verran
Äidin omaa aikaa hetken verran

Rauhoittumista metsästä

Ammensin tähän viikkoon varastoon voimaa metsässä liikkumisesta. Sää on mitä ihanin, ja lämmin jo kesäinen fiilis saa jalat liikkumaan entistä rivakammin. Fiilistä kohottavat musiikit korvilla tykkään lenkkini lenkkeillä kun on ajatuksena mennä ihan reipasta vauhtia, mutta myös päinvastoin rauhoittumiseen musiikki genreksi valikoin enemmän meditaatio tyyppistä, rentouttavaa musiikkia. Mikäs sen parempaa kuin pysähtyä vaikka kivelle katselemaan järvimaisemia, musiikinkin ollessa rennon soljuvaa.

Liikutko sinä kestävyysliikunta suositusten mukaisesti?

Viime kuukauden aikana lueskelin valintakokeisiin ja siellä vastaani tuli kestävyysliikunta suositukset. Aloin todenteolla miettimään omalta kohdaltanikin kestävyysliikunnan suositusten toteutumista arjessa. Perheellisenä ajan löytäminen jokaisen harrastuksiin voi olla kiven takana, niin mietin että toteutuuko ne edes itselläni viikottain.

Mutta nämä suositukset ovat erittäin hyvä herätys kumminkin joka tapauksessa, aina vähempikin on parempi. Jos et liiku ollenkaan, mutta alkaisitkin liikkua edes vähän luettuasi suosituksia, niin on sekin jo tyhjää parempi. Ja itselleni heräsi aito kiinnostus pyrkiä toteuttamaan jatkossa omalta osaltani näitä suosituksia, koska hyvinvointi on hyvä investointi. Myös ajallisesti <3

Kestävyystyyppinen liikunta:

–> reipasta kävelyä vähintään 2,5 h/ vko
–> tai vastaavasti rasittavampaa hölkkää/ juoksua vastaavalla teholla ainakin 1h 15 min/vko
–> tai yhdistämällä esim hölkkä 30 min+ kävely 1,30 h/vko

– Liiku 3 päivänä viikossa ja yksi liikuntakerta kestää vähintään 10 min

Kestävyysliikunnan lisäksi: 
 –>Lihaskuntoa ja liikehallintaa kohentavaa liikuntaa 2 kertaa/ vko

Äidin omaa aikaa hetken verran on kullan arvoista, ja sitä kannattaa arkeen miettiä hyvinkin pienistä asioista. Vinkki sinulle, jos sinulla ei ole mahdollisuutta hypätä pitkäksi aikaa ja pitemmälle kotiovista, niin miten voisit vaikka 15 minuutin verran lisätä päivittäin omaa aikaasi? Pienistä valinnoista voi alkaa hiljalleen löytymään uusia toimivia ratkaisuja, joilla saat aikaa kasvatettua isommaksi.

Kunhan aloitat pienestä:)

– Jaana

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Kukkakimpun solmimista äitienpäivän iloksi
Äidin omaa aikaa hetken verran