Please enter an Access Token

Arjen äärirajoilla

Äärirajoilla arjessa

Äärirajoilla. Miltä tuntuu olla äärirajoilla arjessa? Oletko koskaan ollut tilanteessa, kun huomaat että vaatimuksia ja sisältöä arjessa on enemmän kuin todellisuudessa jaksat kantaa? Miten silloin reagoit tilanteeseen? Oletko viilipytty etkä hetkahda milläänlailla ja et koe stressaantuneesi asiasta, vai oletko kenties juuri se kuka kehollisesti tuntee heti kun ollaan ääripäissä. Arjen äärirajoilla- postaus puhutteli aiheellaan kirjoittamaan minua.

Äärirajoilla

Aiemmin elätty elämä jättää jälkiään meihin vaikka kuinka olemme selättäneet isojakin haasteita, ne saattavat tunne muistoillaan triggeröityä meissä tietyissä tilanteissa uudestaan. Ehkä tunnistat itsessäsi sinussa heräävät merkit, jotka viittaavat siihen, että olet menossa sinne ääripäähän, joka tuottaa sinulle vaikeuksia. Ehkä tiedät tiettyjen kehollisten oireilujen kielivän siitä, että olet stressaantunut, ja se on alkanut voimistumaan sinussa.

Oppia ikä kaikki

Haasteiden kautta tulleet stressioireet voivat toisaalta olla myös toiselta näkökannalta ajateltuna sinun pelastuksesi. Sinun ensi ”merkit” häilyvästä stressistä, joka oireellaan käskee sinua hidastamaan. Pysähtymään. Rentoutumaan. Laskemaan kierroksia alas. Miettimään asioita uudelleen. Osaatko kuunnella kehollisia oireita?

Oppia ikä kaikki

Jokin asia saattaa elämässä toistua useampaan kertaan, jolloin kaadutaan kerta toisensa jälkeen siihen samaan kuoppaan ja opitaan samat virheet. Selviääkö yhdellä iskulla, joka saattaa olla jo niin kova ja haasteellinen, että se opettaa jo tarpeeksi, että siitä selviydyttyä et halua enää koskaan kokea vastaavaa. Siitä opista tiedät tasan tarkkaan kaikki keholliset oireilut, mitkä viittaa aiemmin koettuun.

Iso kolhu jossain kohtaa elämässä, opittu sellainen kumminkin voi pelottaa sen toistuminen, jos arki alkaa painaa päälle. Me kun emme voi elämältä tietää mitä se heittää niskaan seuraavaksi, ja kuinka paljon taakkaa jaksat kerralla kantaa. Joskus jopa voi tuntua, että kun yhdestä kuopasta selviät, seuraava odottaa jo kulman takana.

Joillakin elämä tuo kerralla paljon raskasta sisältöä, jotka painaa mieltä. Puhutaan jopa sellaisista asioista, joihin et suoranaisesti voi itse edes vaikuttaa niin, että vähentäisit omaa stressiäsi. Voit vain yrittää parhaasi. Pitkään jatkuessaan mielen stressi voi tuoda ikäviä kehollisia tuntemuksia, joista huomaat että stressi on ottanut otteen sinusta.

Äärirajoilla

Niin ylä-, kuin alamäissä

Jokaisen elämään mahtuu ylämäkiä sekä alamäkiä. Niissä ylämäissä on helppo olla onnellinen, mutta voiko niitä alamäkiäkin koittaa katsoa sillä silmin, hyväksyvämmin, että ne kuuluu väistämättä elämään. Alkaisiko ne alamäet näyttämään valoisimmilta, kun muuttaisi omaa suhtautumista niihin?

Alamäki -vaihe on tuskaista rämpiä, ja epätoivon ja vihan, ärtymyksen tunteet ovat herkästi läsnä. Tiedostat niitä koko ajan ympärillä, ja arkeen on vaikea löytää iloa. Ikävät tunteet, ja niissä rämpiminen lisäävät stressiä. Tunnetyöskentely, ottamalla tunteet näissä tilanteissa vastaan, keskustelemalla niistä joko itsensä kanssa tai toisen henkilön ja hyväksymällä ne tähän hetkeen, auttavat pääsemään niiden yli.

Kun tunnetaakkaa on saanut käytyä lävitse, saattaa jo huomata pieniä toivon jyväsiä ongelmassa, ja mahdottomasta on voinut tulla jo hieman mahdollista. Tilanteeseen suhtautuu myötätuntoisesti itseään kohtaa, anteeksiantavasti. Kun tilanteeseen saa herätettyä rakkautta, haasteita on helpompi viedä eteenpäin, ja voi keventää omaa mieltä.

Ongelma ei välttämättä tällä pois lähde, mutta sitä katselee eri linsseillä, ja uudessa mielentilassa voi löytää uusia ratkaisuja. Arjen äärirajoilla- postaus tulee saamaan jatkoa, jääthän odottelemaan! Tämä postaus saattaisi myös kiinnostaa sinua, https://www.hetkiaikaaitselle.fi/se-mihin-keskittyy-se-kasvaa/, käy tsekkaa mitä pidit.

Toivon kipinä

Toivon kipinän sinuun herättäen,

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Rennon kesän palauttava voima
Arjen äärirajoilla