Please enter an Access Token

Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat

Digitaalisempi arki

Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat, sellainen blogipostaus idea syntyi tälle kerralle.  ”Teetkö etätöitä?” Kysymyksestä on jo tullut jollainlailla huvittava, lentävä lause, mutta oikeastaan minun mielestä aika kiva blogiaihe kirjoiteltavaksi. Kun maapallo on käännetty up side down, niin kyllähän sitä monikin on joutunut miettimään onko työni tehtävissä etänä, ja miten työnsä organisoi. Uuden äärellä oleminen on laittanut ihmiset tutustumaan muun muassa digitaalisiin ”meetinki”- paikkoihin, kuten itsekin olen päässyt yrityskurssin kanssa opiskelemaan teams- palvelimen kautta ja life coach koulutus tullaan organisoimaan Zoomin kautta.

Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat. On ollut ihana seurata tämän ajan hermoilla sitä innovatiista asennetta ihmisten keskuudessa, mitä koronan hallitsema maailma on saanut ihmisissä aikaan! Kekseliäitä ideoita varioida yrityksen palveluita uuteen toimintatapaan tai jopa kehitellä toisaalta ihan jotakin uutta tilalle mikä vastaa kysyntää! ”Miten voisimme tehdä tämän toisin?” Pistää hymyn huulille nähdä, kuinka idearikkaita yrityksiä ja yrittäjiä ympäri maailmaa onkaan. Sekä myös mitä kuoriutuu kotiympäristöissä perheissä esille kun jokainen on päässyt testaamaan omia multitaskaajan taitojaan. Kuinka kotikoulu, jota koskaan aiemmin ei ole tullut vastaankaan, on herätellyt uusia, hauskojakin versioita koulusta!

Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat

Tämä hetki ja luovuuden herättely esille

Luovuus, se saa minutkin innostumaan ja siksi tässä postauksessa sitä ajattelin kirjoitella. Aikaisemmassa blogissa kirjoittelin luovuudesta tekstiä, ja pohdiskelin, että luovuus itsessä syntyy kun pystyn pysähtymään ja hiljentämään vauhtia. Silloin kun saan olla läsnä tässä hetkessä, ja keskittyä kuuntelemaan itseäni. Ehkä myös huomaan tässä korona- ajassa, kun sitä pysähtyy miettimään lenkin äärelle, saa uusia ajatuksia mieleensä.

Jotenkin sitä tajuaa tässä maailman menossa entisestään, kuinka sitä luovuutta nyt varsinkin tarvitaan. Ja kuinka se jokaisen luovuus on käytössä näissä hetkissä, kun kaikki tekemisetkin joudutaan luovimaan uudelleen. Aivan mainioita päähänpistoja, ja toimintatapojen testaamista ja uusien asioiden oppimista.

 

Uudet mahdollisuudet innovatiivisen asenteen siivittämänä

Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat. Yritysten palveluiden tarjoamista digitaalisten kanavien kautta on ollut näkysillä joka alalta, mutta varsinkin liikunta-alan treeni/ jumppa ym. valmennukset ovat puhutelleet minua. Ihmisistä halutaan pitää huolta, kun sinne kotiseinien väliin joudutaan, että se yksi tärkeimmistä, terveys ja hyvinvointi säilyisi, ja jonka avulla jaksaa arkea.  Netin kautta mahdollistuvat treenit videoineen on ollut liikunta- alan yrittäjien kädenojennus ihmisille auttaa huomaamaan, kuinka paljon ihminen voi ihan kotoa käsin liikkua. Sitä ei tarvitse kovinkaan kummosia asioita kunnon ylläpitämiseen. Liikunta- alan ihmiset ovatkin monet siirtäneet palvelunsa etävalmennuksiin, ja myös toisinaan on ollut kiva nähdä, että esimerkiksi jumppia on siirretty ulkotiloihin. Myös erilaiset harrastukset on pyritty säilyttämään kaiken koronan keskellä niin, että ohjaukset jatkuvat netissä. Tässä myös vinkki kotijumppaan tuttavani Elina Finning palveluista, käy tsekkaa hänen treenejä Youtubesta , Elinan tämän hetken tarjous jumpista: 13.4.-10.5. Neljä kotitreeniä viikossa. 3 jumppaa (lihaskunto/syke tms.) ja 1 kehonhuolto. 10€/4vkoa. Elinalle voit laittaa viestiä tästä.

Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat

Työn ja kodin yhdistäminen sallittua

Kaikki koulutukset ovat siirretty etäyhteyksien päähän, mutta itselleni sydäntä ja mieltä lämmittävä asia on ollut kokea itse henkilökohtaisesti omalla yrityskurssin etätunnilla se yhteisöllisyyden tunne kun kaikki ovat samassa tilanteessa, ja tätä hetkeä arvostaa ja ymmärtävät kaikki. Ei ole siis lainkaan paha, jos etäkoulutuksen taustalla kuuluu lapsiperheen äänet ja melut, päinvastoin, se on täysin sallittua. Kerrankin, tuntuu, että lapset ovat tervetulleita työnteon yhteyteen, ja heillä on tässä oma paikkansa. Voisin kuvitella tämän ajan rikkovan vähän tätä työ- lapsiperheen välistä rajaa jatkossakin, että asiaa saatettaisiin tarkastella hieman sallivammin katsein kuin tätä ennen. Etätyön mahdollisuus digitaalisen maailman mahdollistamana on nyt koettavissa yhdellä kuin toisella, ja nyt kun se kirjamaimellisesti tehdään koti seinien sisällä, on tässä kasvun paikka miten jatkossa voi yhdistää kodin- perheen ja työn. Minulle ihana ajatus <3

Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat

Etävalmennuksia asiakkaille

Itsekin olen siirtynyt digitaalisiin etävalmennuksiin, joita kotoa käsin olen nyt hoitanut, ja minusta oiva tapa koutsata asiakkaita vaikka ei face to face- tapaamisia tässä hetkessä pysty hoitamaan. Olen jopa yllättynyt kuinka hyvin koutsaaminen sujuukaan myös puhelimen kautta verrattaen tapaamiseen. Kun ”joutuu” uuden äärelle, sitä saattaa löytää aivan uudenlaisen näkökannan asiaan kuin asiaan. Itsekin olen oivaltanut etätyö- mahdollisuuden arvostuksen mitä omassa työssään pitää tärkeänä ja pyrin huomioimaan sen tulevaisuudessakin.

Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat

Synttärit Zoomissa

Mikä ihana ajanjakso ottaa kaikki irti digitaalisuudesta kuin vaan mitä pystyy! Itse harmittelin jo esikoisen puolesta peruuntuvia 8- vuotiaan synttäreitä, jotka parin viikon päästä ovat, mutta aloinkin sitten miettiä asiaa tarkemmin, että ”mitäs jos..” Siitä ajatuksesta se sitten lähti, nimittäin idea testata eppuluokkalaisen synttärit Zoomin kautta! Innostunein fiiliksin sitä sitten ollaan lyöty kaveri ”Zoom- synttärit” lukkoon, sekä sukulaisille omat synttärimeetingit virtuaalimaailmaan, joten siinäpä olisi sitten äipälle mietittävää kuinka niitä Zoomeja hoidetaan! Katsotaan minkälaiset kekkerit järkätään!;) Oppimisen iloa ja luovimista:)

 

Huumoria päiviin kiitos!

Parasta tässä kaaoksessa on olleet myös kaikki koomiset videot ja kuvat mitä silmiin on kantautunut! Ihmisillä löytyy kyllä mielikuvitusta, jota itse vatsa kippurassa nauraa, mitä tämä ”etäaika” onkaan meissä tehnyt! Mitä muuta sitä kaipaakaan harmaitten uutisten keskelle kuin hullun hauskoja videoita ja hyvää mieltä!

Laitetaan tässä tämän blogin päätteeksi muutama huumoristinen kuva  illan piristykseksi!

Kampaus

Ajankuluksi                      Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat

Tsemppiä                    BurnHauskuutta sinun päiviin,

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Kotikeittiöön ruokaideoita ja inspiraatiota
Etäaika ja uudet innovatiiviset ideat