Itsensä ymmärtämistä seitsemän vuoden sykleistä

Elämän oppikoulussa itsetuntemusmatkalla

Itsensä ymmärtämistä seitsemän vuoden sykleistä – postaus käsittelee elämän eri vaiheita. Kyllä sitä aikuisiällä tajuaa monia asioita, mitä esimerkiksi lapsuudessaan on saanut kuulla omilta vanhemmiltaan, että ”huomaat sitten aikuisena, että olemme toimineet sinun parhaaksesi”. Monia muitakin asioita, kuin vain oppeja ja kieltoja, mutta todellakin aikuisiällä osaa elämän koukeroita käsitellä eri tavalla. Kuinka keskeneräinen sitä onkaan nuorena ollut, kaikesta tietämätön. Elämä opettaa hyvällä ja karulla tavallaan meille yhtä sun toista. Useimmat asiat joutuu aikuisena karvaasti ottamaan vastaan ja oppimaan kantapään kautta. Toisinaan elämäämme tulee myös paljon sellaisia asioita, joihin me emme itse voi vaikuttaa, mutta kuuluuvat elämän vaiheisiin. Ja jokaisella meillä on omanlainen elämämme, mitä kenelläkin haastetta tulee vastaan. Jos sinua kiinnostaa pohtia asiaa seitsemän vuoden syklin näkökulman kautta, niin tämä postaukseni sivuuttaa aihetta hieman, ja postauksen lopussa on vielä vinkkejä lisä sivuista, joihin voi tutustua.
Itsetuntemus matkalla seitsemän vuoden sykleissä

Oma henkinen kasvu on ollut antoisaa aikaa huomata eroavaisuudet lasten saamisten myötä aiempaan elämääni. Kuinka lähelle on tullut itseään jo tunnistamaan muun muassa mitä kotoa opittua haluaa ammentaa omaan elämäänsä ja mitä taas vastaavasti jättää pois. Kokemukset opettavat ja muokkaavat meitä.

Seitsemän vuoden syklit

”Meille on annettu monta tapaa ja monta tunnetta opettamaan ja johdattamaan meitä matkallamme tasapainoon” (Hidasta elämää)
Kuluneella viikolla jutusteltiin taas läheiseksi muodostuneen kampaajani kanssa elämän sykleistä ja mitä kummankin elämässä on tällä hetkellä meneillään. Hän kysyi, olenko lukenut 7 vuoden sykleistä. Täytyi myöntää, etten ollut mutta kiinnostukseni heräsi asiaan oitis. Aloinkin ymmärtämään omaa elämää tarkemmin, taaksepäin katsottuna. Mitä on tapahtunut aina seitsemän vuoden syklin kohdalla vaihduttua uuteen, ja missä nyt mennään.
Itsetuntemus matkalla seitsemän vuoden sykleissä

Mitä elämässäsi on tällä hetkellä meneillään?

Tällä hetkellä elän hyväksynnän ja ymmärtämisen aikaa, jotka johdattavat minua juurilleni ja palaan lapsuuden tunnemaisemiin. Pohdittavana on, että mikä tunne vielä jumittaa ja tukkii energian virtausta?Kuka vielä ärsyttää, mitä et suvaitse, mitä vastustat ja ennen kaikkea miksi? Mistä uskomuksista olen valmis luopumaan, jotta voisin vihdoinkin olla vapaa? Elän tavallaan uudelleen syntymisen aikaa, jota olen kylläkin jo parin vuoden aikana itsessäni aistinut. Viimeisin seitsemän vuoden syklini päättyi siis hieman reilu vuosi sitten, jolloin syklin loppuvaiheessa jätin jäähyväiset vanhemmilleni. Tuon syklin aikana olen suuresti myös etsinyt omaa elämäntehtävääni, innoitustani ja tunnustan itsessäni että minulla on palavaa halua parantaa maailmaa ja olla osana myös ulkoista muutosta. Sitä edellinen sykli on ollut juuri vaihtumaisillaan seuraavaan saadessani esikoisen. Tästä taaksepäin löydän myös merkittäviä ”käännekohtia” seitsemän vuoden syklien vaihtumisien kohdille. Niistä kerron lisää ”elämänkoulussa tunteiden kanssa”- blogipostauksien yhteydessä, salaisuuksia omasta elämästäni, jotka nimenomaan nyt tarkemmin mietittynä liittyvät juuri noihin 7 vuoden syklien aikaisiin tapahtumiin.

Tutustu lisää seitsemän vuoden sykleihin

Suosittelen avaamaan sivuston linkin, jos 7 vuoden syklit sinua kiinnostaa. Hidasta elämää- kirjoitukset ovat avartaneet omaa ajatteluani runsaasti uudella tavalla, ja joka kerta ne koskettavat minua hyvin lähelle. Erityisesti tämä seitsemän vuoden syklit houkuttavat minua perehtymään asioihin vielä lisää, haluatko kenties sinäkin olla kuulemassa aiheesta lisää? Itsensä ymmärtämistä seitsemän vuoden sykleistä voi saada sinut pohtimaan omaa kulunutta elämääsi erilaisella perspektiivillä, ja oppimaan tuntemaan itseään paremmin.
Kauniin syksy päivän siivittämänä,
Jaana
XOXO
signature

Jaa

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.