Please enter an Access Token

Itsetehty muovailuvaha karanteeniin lapsille

Luovuutta ja leikkiä lasten kanssa

Itsetehty muovailuvaha karanteenipuuhaksi lapsille. Sen verran herätti Instagramissa tänään muovailuvahailumme kiinnostusta, ja sain useammalta tutulta viestiä, jotka kyselivät että mitä muovailuvaha-taikinaan laitetaan, niin ajattelin, että omatekoinen muovailuvaha on oman blogipostauksen ansainnut. D-i.y. käsityö- aiheiset blogit ovatkin olleet hetken hiljaiselolla, joten mikä sen ajankohtaisempi idea kotona puuhailuun pikkuväen kanssa kuin itsetehty muovailuvaha. Mukavaa kotikaranteeni ajanvietettä pikkuväen kanssa, ei maksa paljon, nopeaa ja helppoa tehdä  ja luvassa on varmasti mukavia hetkiä luovan leikin parissa!

Esittelen kaksi versiota muovailuvahaan, jota olemme testanneet nyt vajaan 4 kk aikana. Viimeisintä testatttiin tänään, joka on päikkärin muovailuvaha – taikina ohjeella tehty. Tosi nopeita ja vaivattomia on nämä massat, ja meillä on vaivaamisen suorittanut monitoimikone. Hyvin siis saa massan äkkiä 5 minuutissa valmiiksi, jonka jälkeen ei tarvitsekaan miettiä mitä leikkisi!

Itsetehty muovailuvaha
Kotikaranteenin ajankulua

Ohje 1 omatekoinen muovailuvaha

Ohje 1: Päiväkodin taikina ohje kuuluu näin:

 • 1 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl suolaa
 • 0,5 dl vettä
 • 0,5 rkl öljyä
 • loraus elintarvikeväriä

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Tämän jälkeen sekoita nesteet ja yhdistä sekoittaen kuivien aineiden kanssa. Sekoita massaksi. Monitoimikoneen löytyessä kotoa voit lisätä kaikki suoraan kippoon, ja laittaa ainekset sekoittumaan kipossa itsekseen. Lisää jauhoja jos tarttuu käsiin tai jos on liian kuivaa ja murenee, lisää öljyä.

Muovailuvahaa

Ohje 2 Itsetekoinen muovailuvaha

Itse kumminkin tykästyin helmikuussa jo tehtailtuihin muovailuvahoihimme, (ohje 2 ),johon lisäaineena tuli apteekin alunaa. Lisäksi tässä seuraavassa (ohje 2 ) muovailuvahan teossa käytettiin kuumaa vettä, joka teki muovailuvahaan hauskan lisäefektin leikkeihin, kun muovailumassa onkin lämmintä leikkiin ryhtyessä. Muovailumassasta tuli ohjeen mukaan ihanan pehmeää ja hyvä rakenteista, joten aivan oli verrattavissa kaupan pehmeisiin muovailuvahoihin!

Leikkihommia

Vinkki: Jos lähdet testaamaan tätä alunaa- sisältävää massaa, niin ainakin Yliopiston apteekista löysin itse pienen purkin alunaa, joka oli jotakin 4-5 € pintaan.

Ainekset

Ohje 2: Muovailuvaha ohje:

 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 2 dl suolaa
 • 1,5 rkl alunaa (apteekista)
 • 1,5 tl nestemäistä elintarvikeväriä
 • 1,5 rkl öljyä
 • 5 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ,kiehuva vesi ja elintarvikeväri  seokseen, ja sekoita tasaiseksi massaksi. Monitoimikoneella sekoittuu todella vaivattomasti.

 

Muovailuvaha prokkis

Vinkkejä elintarvikevärien uusiokäyttöön

Muovailuvahat säilyvät useita viikkoja, jopa kuukausiakin ja ne kannattaa säilöttää tiiviissä muovipussissa!

Vinkki: Hyvä tapa hyödyntää vanhaksi menneet elintarvikevärit muovailumassaan! Jos käytät nestemäisen elintarvike värin sijaan jauhemaista väriä, niin sekoita 1 tl jauhetta massaan sekaan!

Leikkisiä hetkiä,

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Innostuksesta se kaikki lähtee
Itsetehty muovailuvaha karanteeniin lapsille