Please enter an Access Token

Käsityönä tehtyä sisustusta kotiin

Käsitöiden tuoma luovuusinto

 Olen aina tykännyt tehdä käsillä luovaa työtä, ja olen nauttinut käsitöistä. Niistä näkee heti samantien oman käden jäljen ja onhan se kiva ihastella kun saa hyvännäköisiä projekteja valmiiksi. Minulla oli lapsena yläasteella käsityö arvosanat 9 luokkaa, ja muistan että pidin silloinkin paljon käsityö tunneista. 
 
Ompelin paljon ensimmäiselle lapselle trikoopaitoja kun Arttu oli pieni, mutta nykyään ompelukoneet ovat jääneet kyllä kaapin pohjalle. Niitä tulee otettua esille aniharvoin. Panostan enemmän sellaisiin käsitöihin, jotka ovat otettavissa käden käänteessä esille. Ne eivät myöskään vie kaapeissa liikaa tilaa ja tosiaan niiden pariin on helppo iskeä kiinni, kun saa omaa aikaa. 
Käsityönä tehtyä sisustusta kotiin

 Uusien ideoiden mahdollisuudet

Ideoin uusia kokeiltavia käsityö ideoita netistä, ja otan paljon vaikutteita ”tämän hetken in”- testailuista, mitä kokeillaan juuri tietyllä hetkellä jokapaikassa! Viime talven juttu oli valotaulu, jota oli aivan must myös itse testata. Myös muiden jakamat käsityö ideat muun muassa Instagramin kautta saavat minutkin monesti kovin uteliaaksi, ja lähden alitajunnassa jo toteuttamaan niitä. Siinä vaiheessa kun jokin käsityö idea on jo jonkin aikaa muhinut mielessä, niin loppujen lopuksi monesti innostus ja uteliaisuus voittaa, ja huomaan seuraavaksi jo googlettavani netistä ohjeita,  tai myös paljon seuraan muitakin käsityö aiheisia blogeja, joista löydän vinkkejä ja ohjeita. 

Opettajana toimii Youtube 

Paras tapa minkä olen kokenut omatoimisen käsityön oppimispaikaksi on ollut kyllä Youtube. Sieltä löytyy ohjeet
lähestulkoon kaikkeen mahdolliseen. Viimeisin käsityöni, jota olen juurikin Youtuben videon avulla tehnyt, on makrameet. Videon avulla olen opetellut perus solmut mitä ohjeissa käytetään, ja myös ihan valmiita malleja saa helposti videon avulla tehtyä. Tarpeeksi monta toistoa, tarpeeksi monta taukoa, takaisinkelaamista ja purkamista- kyllä niistä jossain vaiheessa valmista tulee. Kun ottaa sen asenteen, että tämän teen loppuun asti!
 
Käsityönä tehtyä sisustusta kotiin
 

Kotiäidin käsityöhulluus

Kotiäitinä olen huomannut, että luovuus on päässyt iskemään oikeen huolella itseeni. Kehittelen jatkuvasti uusia ideoita. Nautin siitä. Jotenkin sitä varmaan vaan kaipaa tekemistä, joka on nimenomaan myös sitä rauhoittavaa arjen vastapainoksi. Käsitöillä on ihmeellinen vaikutus minuun, niiden parissa mieli lepää, ja kaunista katseltavaa kun saa ihastella, niin se jotenkin tuottaa mielihyvää. Hyvinvointia parhaimmillaan<3
Käsityöt ovat kuin terapiaa. Monesti sitä ei sen kummemmin tarvitse miettiä mitään (muuta kuin niitä mahdollisia ohjeita), kun esimerkiksi itselle varsinkin mattojen virkkaus on jo niin tuttua hommaa, että siinä samalla voi vaan luoda silmukoita ja heittää hetkeksi aivot narikkaan, niin sanotusti. Siinä saa tyhjennettyä päivän kiireen ajatuksistaan, ja nollattua päivän. Sitä se käsityö parhaimmillaan on, kun sinun ei tarvitse miettiä yhtikäs mitään. 
 
Käsityönä tehtyä sisustusta kotiin
Käsityönä tehtyä sisustusta kotiin

 Mattojen virkkauksesta se kaikki lähti

Käsitöistä oikeastaan innostuin todenteolla juuri mattojen virkkauksesta. Päätin yksi päivä, että minäpäs alan tutustua miten mattoja virkataan. Otin esille lankavan sivut ja ilmaiset matto- ohjeet ja tulostin printteristä ulos mieluisan mallin ohjeen. Kyllä meni peukalo keskelle kättä siinä heti kättelyssä. Tavasin ja myöskin tivasin, että tämän perusteella en alakkaan virkkaamaan, koska tajusin etten tajunnut sen hölkäsen pöläystä koko ohjeesta. Siirsin paperin sivulle ja jäin mutustelemaan ajatusta päiväksi pariksi. Kunnes jostain tajusin, että katsonpas onko Youtubessa ohjetta mikä silmukka on pylväs, mikä ihme on ketjusilmukka. Siitä se lähti. Tässäkin voin väittää, että hiljaa hyvä tulee. 
 

Luovuus kehiin

Siitä eteenpäin olen ollut sotkeutunut betonitöiden parissa betoniin, tai milloin mihinkin rautalankaan, tai olen yltäpäältä liimassa höyhenissä. Näistä kuulet lisää tulevissa blogi postauksissa. Jos sinulla on mielessä jokin diy- projekti, johon kaipaisit vinkkejä, niin kysele ihmeessä, löytyykö allekirjoittaneen ”käsityö arkusta” sellaista sinulle jaettavaksi <3
Käsityönä tehtyä sisustusta kotiin -postaus toivottavasti herätteli sinussakin ajatuksia, kerro minulle, millaisia?
 
Kivaa iltaa!
 
– Jaana 

 

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Omista hetkistä voimaantuva perheen äiti
Käsityönä tehtyä sisustusta kotiin