Please enter an Access Token

Life coaching ja positiivinen psykologia

Life coaching opiskelijan ajatuksia 

Tämän kertainen blogi postaukseni käsittelee Life coachingia, mitä se pitää sisällään ja blogissa löytyy myös kokemuksiani opintojen varrelta. Opiskelen siis Valmentamon LCF life coach ® koulutusta, joka starttasi ensimmäistä kertaa Jyväskylässä viime syyskuussa 2019. Vuoden mittaiselle koulutukselle lähti yhteensä 19 kollegaa kulkemaan yhteistä life coaching matkaa, ja sama opiskelija vahvuus on edelleen kurssilla. Opintoni ovat suunnilleen yli puolen välin meneillään tällä hetkellä, ja mukaan on tarttunut uusia ajatuksia, jopa suorastaan uusia mahdollisuuksia. Koen olevani ihanien muutosten virrassa- jonka annan vaan viedä minua eteenpäin sinne minne olen menossa.

Life coach- valmentaminen ja positiivinen psykologia

Koen olevani ihanien muutosten virrassa- jonka annan vaan viedä minua eteenpäin sinne minne olen menossa.

Elämän onnellistaminen

Omakohtainen kiinnostukseni ihmisten henkistä hyvinvointia kohtaan synnytti päätöksen lähteä opiskelemaan alaa. Lähtökohtani koulutukseen hakeutumisesta oli oma ammatillinen tavoite ja  haaveeni päästä valmentamaan tulevaisuudessa omia asiakkaita. Tunnistan itsessäni sisältäpäin kumpuavan suuren halun päästä auttamaan ihmisiä, ja nimenomaan auttaa heitä voimaan paremmin. Auttaa muitakin saavuttamaan lisää tyytyväisyyttä elämäänsä. Onnellistamaan elämäänsä. Tekemään ratkaisevia muutoksia kohti unelmiaan. Siinä sivulla yhtä tärkeänä seikkana pidän omaa kasvua ja henkistä kehittymistä koulutuksen tähdittämänä. Myös omien elämänkokemusten kautta olen ammentanut oppeja elämään, jonka avulla minulla on auennut uusia tapoja löytää työkaluja vaikeiden ja haastellisten asioiden eteenpäin viemiseen.

Be happy

Opiskelu kuulumisia life coach- opintojen ääreltä

Kuluneet kuukaudet life coach- kurssi lähipäivien ja etäopiskelujen parissa on ollut erittäin antoisaa ja eteenpäin vievää, opettavaista, ja voisin sanoa, merkityksellistä aikaa.Ihmismieli ja ihmisten erilaiset elämäntilanteet, luonteet, historia, ajatukset- kaikki, tuovat jokaiseen valmennukseen oman ripauksen maustetta ja toisaalta suurta ymmärrystä meitä kaikkia ihmisiä kohtaan. Jokaisella meillä on omanlaisensa polkunsa tallattavana, ja omat ilonsa ja surunsa kannettavana. Olen keskellä ihanaa elämää oivalluttavaa matkaani, jota rakastan sydämeni pohjasta. Ja vihdoin pystyn käsi sydämellä sanomaan, että teen työtä jota rakastan<3 Haluan tehdä merkityksellistä työtä, ja koenkin omaksi kutsumustyökseni tämän valikoimani polun.

Life coaching- valmennuksessa käytetään kantavana voimana positiivista psykologiaa, keskitytään positiivisiin asioihin, positiiviseen lopputulokseen sekä asiakkaan vahvuuksiin ja voimavaroihin.

Mitä life coaching on?

Life coaching- valmennuksessa käytetään kantavana voimana positiivista psykologiaa, keskitytään positiivisiin asioihin, positiiviseen lopputulokseen sekä asiakkaan vahvuuksiin ja voimavaroihin. Life coachingissa käytetään ratkaisukeskeistä valmennusotetta eli tarkoituksena on keskittyä kartoitusvaiheen jälkeen haluttuun lopputulokseen, ratkaisuun. Teoreettinen viitekehys valmennukseen rakentuu kognitiivisen käyttäytymiskolmion kautta, jossa keskitytään ihmisen ajatusten kautta pohtimaan vallitsevia tunteita, jotka synnyttävät toimintaa. Kaikki nämä kulkevat käsi kädessä, ja vaikuttavat toisiinsa ja joiden kautta syntyy myös lopputulos. 

Life coach- valmentaminen ja positiivinen psykologia

Joillekin saattaa tulla täysin yllätyksenä valmennuksesta se, että siinä ei anneta ohjeita, eikä neuvota! Valmennus perustuu oivalluksiin, joita valmennettava tuottaa itse. Valmentajan tehtävä on auttaa valmennettavaa tekemään oivalluksia ja niiden kautta oivalluksien avuilla saavuttamaan muutoksia elämäänsä jolla valmennettava pääsee tavoitteeseensa. ”Valmennus on heitä varten, ketkä haluavat saada elämänsä kuntoon ja haluavat toteuttaa unelmiaan”. Olennaista valmennuksessa on, että asiakkaalla on itsellään halua tehdä muutoksia elämäänsä sekä voimia kulkea eteenpäin kohti tavoitetta. Itselleni koulutus on ollut iso kasvunmatka osata valmentaa juurikin niin, ettei mukaan lähde omia neuvoja ja mielipiteitä asioista, koska olen aina kokenut olevani pieni vinkki vitosten jakaja;) Hyvällä tavalla sitä on oppinut kumminkin sisäistämään valmennuksen kaavan, että asiakkaalla on itsellään olemassa kaikki ne vastaukset, joita tavoitteisiin pääsyyn tarvitaan, minun tehtävä on auttaa löytämään ne.

Notes

Mitä voit saavuttaa life coach- valmennuksella?

Valmennuksesta saatavia hyötyjä on lukemattomia määriä, kuten mainitakseni esimerkiksi:

  • Itsetuntemus ja itseluottamus paranee harjoitusten myötä
  • Tavoitteet kirkastuvat ja askeleet kohti päämäärää
  • Arvomaailma selkeytyy
  • Tunnetaidot paranevat
  • Elämän merkityksellisyys kasvaa
  • Luovuuteen liittyviä oivalluksia, tai jopa oman luovuuden herättelyä
  • Mielenrauhan lisäämistä elämään
  • Stressinhallintaan uusia ajatuksia, joilla luoda tasapainoa elämään

Valmennusta voi hyödyntää omassa henkilökohtaisessa elämässään, mutta siitä saatavilla oivalluksilla ja työkaluilla on mahdollista vaikuttaa postitiivisesti työelämän osa-alueisiin, kuten motivointiin, sitouttamiseen ja tavoitteiden kirkastamiseen, kuin myös saada uusia askelia esimerkiksi tavoitteellisempaan urheiluun. Alun alkaen life coaching onkin kehittynyt juurikin urheiluvalmennuksen kautta, jonka jälkeen valmennuksesta saatavia apuja on ryhdytty hyödyntämään ihmisten henkilökohtaiseen elämään.

Destiny

Mitä koulutus pitää sisällään?

Lähipäivien lisäksi koulutus on etäopiskelua harjoitus valmennettavien parissa. Yhden asiakkaan kanssa tehtyihin valmennuksiin varataan 4 h. Vuoden mittainen koulutus kattaa kaikenkaikkiaan 125 tunnin verran toinen toistaan mielenkiintoisempia valmennus ”treenejä”. Joka valmennusharjoitus kasvattaa itseäni. Herättää uusia oivalluksia myös valmentajalle. Jokainen valmennusasiakas opettaa uutta.

Ehkä suurimpia oivalluksia ikinä on ollut tajuta inhimillisyys ja ihmisen perustarpeet ja tuntemukset. Ja varsinkin ne epämiellyttävät tunteet, jonka taustalla ei ole ehkä jokin tarve tyydyttynyt, ja  jonka vuoksi tavoitteisiin pääsemisen eteen on tullut esteitä. Sisäisiä tunnelukkoja tai uskomuksia, toimintamalleja ja ajatuksia, jotka jarruttelevat vastaan. Pääsemällä kiinni näihin ajatuksiin on muutoksen helpompi antaa virrata elämään, koska tunteet synnyttävät toimintaa. Näitä tunteita ja uskomuksia aion opiskella matkan varrella lisää, koska vain niitä ymmärtämällä voi ymmärtää ihmisyyttä täysin miten kukakin toimii, miksi toimii kuten toimii ja mitä asioille on tehtävissä halutessa onnistumisia ja muutoksia parempaan.

Life coach- valmentaminen ja positiivinen psykologia

Harjoitusvalmennettavien pariin

Opiskelujeni edetessä aloitin muutaman lähijakson jälkeen samantien treenaamaan ensimmäisillä harjoitusvalmennettavilla, jotka koostuivat lähitutuista. Voin sanoa, että jännitys oli huipussaan ensimmäisiä kertoja koutsatessa, mutta hyppy tuntemattomaan on aina sellaista! Kun se eka kerta on tehty, seuraavat kerrat on helpompia. Pätee kyllä asiaan kuin asiaan. Toistoa toiston perään, ja varmuus kasvaa. Nyt on menossa useita harjoitusvalmennuksia samaan aikaan, joita kalenterissa on tasaisin väliajoin.

Edessä on vielä itselleni vaikein ja vierain osuus, nimittäin parin ryhmävalmennuksen pitäminen. Jollain tapaa tiedän kyllä, että haluan olla tulevaisuudessa pitämässä myös ryhmille valmennuksia, joten epämukavuusaluetta harjoitellen päästään jo lähemmäksi omaa tavoitetta. Räätälöity, omannäköinen valmennus saa minussa aikaan innostuneita, pursuavia ideoita täyteen. Jännittävää, mutta toisaalta olen niin valmis haastamaan itseni!

Life coach- valmentaminen ja positiivinen psykologia

Jokatapauksessa life coach- koulutus on ollut iso kasvunpaikka myös itselleni, ja jonka kautta on lähtenyt liikkeelle myös haave omasta yrittäjän polusta.

Life coachaus ja yrittäjyys

Tarkoituksena on polkaista käyntiin sivutoiminen yrittäjyys ihan näillä näppäimillä käyntiin, josta tulen ensi blogissa kertomaan lisää ”juonenkäänteitä”. Aloitan tekemään life coach- valmennuksia opiskelijahinnoin asiakkailleni, en malta odottaa hetkeä<3

Uskon olevani täysin oikealla tiellä, matkalla itseni kehittämistä, mutta myös oman urapolkuni rakentamista. Tänä vuonna tulen rakentamaan life coaching pariin omia muitakin palveluitani. Näistä tulet kuulemaan lisää tulevissa postauksissa. Aihe on tärkeä<3

Future

 

Palautetta ensimmäisiltä harjoitusvalmennettavilta:

”Jaana on valovoimainen persoona, jolla on uskomaton kuuntelemisen kyky. Ihminen, jolle on helppo puhua ja tietää, että ammatillinen ote säilyy koko valmennuksen ajan. Laittoi valmennettavan itse oivaltamaan oman elämänsä kehittämiskohteita ja ratkaisuehdoituksia. Valmennuksien sovitut ajankohdat ja aikataulut pitivät. Annetut tehtävät tukivat prosessin aikana tapahtuvaa itsensä kehittämistä. Hieno kokemus!”

Ihania kokemuksia, niin valmennettavalle, mutta myös valmentajalle, kiitos!

 

Minut saat sinun polulle kanssakulkijaksi,

Jaana

p. 0440463582

 

 

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Perheen sisäinen dynamiikka kuntoon
Life coaching ja positiivinen psykologia