Please enter an Access Token

Luovuusilo tuo arkeen iloa lisää

Luovuusilo tuo arkeen iloa lisää

Luovuutta on kaikkialla

Tammikuisen Life coach- koulutusjakson jälkeen tämä aihepiiri jäi paljon omaan päähäni pyörimään. Syystä, että, aihe on mielenkiintoinen ja tärkeä itselleni. Olen aina kokenut, että itselläni yksi omista vahvuuksista on luovuus, ja sen hyödyntäminen päivittäisissä askareissa, kuten esimerkiksi olen kokenut että olen luova, koska pidän käsitöistä ja tuotan paljon käsilläni erilaisia käsityöprojekteja. Se, mikä viime koulutus kurssilla yllätti, oli se, että tajusin, kuten useampi muukin kollega siellä, että luovuushan on vaikka mitä. Siihen ei ole mitään tarkkaa määritelmää mitä se on. Luovuus on kaikkea. Se ilmenee niin monella eri tavalla elämässä, konkreettisina tekoina, toimintatapoina tai jopa koen, että ajatuksina.

Luovuus on kaikkea.

Lasten kanssa luovuus pääsee valloilleen

Ja kyllähän sitä alkoi kummasti itsekin hahmottamaan omaa elämää, ja vahvuuksia missä kokee olevansa luova. Hauskojakin esimerkkejä löytyy, en voi siis olla niitä tuomatta esille. Oma hauska esimerkki, missä koen luovuuteni oikeen suorastaan kukoistavan on luovuutta, jota joka päivä tulee käytettyä, on lasten kanssa ”luoviminen”. Kekseliäitä ideoita tuulesta temmattuna saa tempaista useasti päivässä omista taskuistaan, ja joskus illan päätteeksi tuntuukin, että taskut ovat ihan tyhjinä. Konflikti tilanteissa luovuutta parhaimmillaan on omat ratkaisutaidot, kuinka pyrit ratkaisemaan ongelmatilanteen tai kuinka terävän idean sanoitat lapsille kuulolle, tepsiikö se vai jatkuuko sota. Monet pattitilanteet on hoidettu hetken mielijohteesta syntyneillä ehdotuksilla, ja toisinaan vielä 2- vuotiaan kiukkupuuskaan toimii loistavasti ”tilanteen harhautus”. Sellaisia, loistavia, tilanneherkkiä ideoita, joilla kiukkukin unohtuu, ai että, ne on kyllä aivan mainioita luovuuden huippuhetkiä! Ja mitä onnistumisen fiiliksiä niistä itselleen syntyykään, lasten kanssa luovimisen parissa, että välillä on itsellä oikeen voittaja olo, että kaikkea sitä keksiikään.

Lapset

Miten sinun luovuus sinussa näyttäytyy

Rakastan luovuutta ja näenkin sitä kaikessa. Minulle estetiikka ja kauneus on yksi tärkeä asia, johon päivittäin kiinnitän huomioni. Valokuvien räpsiminen on minulle yksi asia, joka ilmentää sitä tarvetta, saada ikuistettua kauniita hetkiä tai asioita. Ihmisiä tai maisemaa. Siinäkin kohtaa koen isoja onnistumisen tunteita, jos saan capturoitua hyviä kuvia. Kuvaan kyllä päivittäin paljon ja tykkään jakaa niitä somekanavilla. Instagramin storyt on ehkä mainitakseni yksi kanava, missä päästän luovuuden valloilleni, koska pidän kuvien räpsimisestä ja asioiden ikuistamisesta, niin niihin on ihana liittää mukaan tarina. Teksti. Mitä vain, mikä tuntuu hyvälle. Sillä tuon omaa luovuuttani ulkomaailmaan, saamalla toteuttaa juuri mitä haluan tehdä. Hurjan paljon myös siitä syystä seuraan muita ihmisiä, ja heidän storyjaan, koska haluan ruokkia omaa luovuuttani muiden ideoilla!

Luovuusilo tuo arkeen iloa lisää

Luovuutta keittiössä

Luovuus asuu minussa myös ruoanlaitossa. Se on aina ollut niin, ja vahvistui opiskellessa ravintola- alaa, mutta olen aina tykännyt kikkailla ruoan kanssa. Lapset kun ei saa kikkailla ruokapöydässä ruoan kanssa, niin äiti tykkää visioida uusia ruokaideoitaan ja testailla sitä sun tätä. Ruoan kanssa on tullut kokeiltua jos jonkinlaista ideaa ”Makumatkoista maailmalle”- teemoilla sun muilla kiertävillä ruokalistoilla, ja minusta se on hauskuutta löytää uusia tapoja tehdä ruokaa! Useimmiten meillä kotona pöhisee joka liedellä jotakin, ja tää mamma kuluttaa päiväänsä tiiviisti köökissä, ravitsemus on kaiken a ja o! Meillä vaalii kotona säännöllinen ateriarytmi, ja meillä tehdään pääsääntöisesti terveellistä kotiruokaa. Hauskoja ruokainspiraatioita syntyy Jaanan keittiössä, joita on pakkokin alkaa visioida siinä kohtaa lisää jos alkaa samat ruoat tulla jo korvista ulos. Välillä kotona keittiössä tuntuu, että juurihan sain yhden ruoan tehtyä ja siivottua kun jo uutta taas alan veivaamaan, niin kumminkin olen täysin sitä mieltä, että se vaiva on juuri sen arvoista. Ruoalla on hyvinvointiin merkittävä vaikutus.

Lisää luovuutta ruoanlaiton äärellä pääset lukemaan heti seuraavista blogeista, mitä pistän kehiin meidän perheen ruoanlaiton äärelle. To be continue, voisi siis sanoa…

Luovuusilo tuo arkeen iloa lisää

Inspiraatiosta se kaikki lähtee

Luovuutta itselläni ruokin innostavilla esimerkeillä. Ne voivat olla minulle tekemisiä, kuten tuhannet d.i.y. käsityö ideat, tai sitten ne voivat olla minulle jokin inspiroiva henkilö, jonka tekeminen kannustaa minuakin. Näiden esimerkkien kautta jotenkin omat ideat syttyvät liikkeelle, ja esimerkistähän sitä lapsikin oppii.

Minulla on aika mielikuvituksellinen pää, suoraan sanottuna! Siellä pyörii jos minkälaista ajatusta päivän mittaan, ja moni odottaa vaan hetkeä milloin pääsee tuottamaan jotain mahtavia keksintöjä. Ideat saavat minussa energistä menoa aikaiseksi ja olen aika innostunut, kun junailen niin sanotusti aikaa itselleni, milloin pääsen luovia ideoita tuottamaan.

Monesti sitä ajattelee, että luovuus kulkee käsi kädessä piirtämisen ja maalaamisen parissa. Eihän se siis niin mene, siihen liittyy niin paljon kaikkea muutakin. Kurssillla kylläkin yllätyin maalaus teoksestani, koska loppupelissä se ei näyttänytkään niin pahalta kuin ennakkoluuloisesti olin ajatellut sen näyttävän. Jopa taiteellinen tuntuma siitä itselle jäi, ja voisin kuvitella hyvin jatkossakin jatkavani maalausta. Lasten kanssa paljon ollaan pensseleiden kanssa heiluttu kotona puuhaillessa, mutta täytyisi vaan uskaltaa enemmän itsekin vetämään viivaa paperille intuitiivisesti, sen enempää ajattelematta. Ajatuksen ja mielen tasolla on mielenkiintoista analysoida omaa maalausta mitä sanomaa sieltä tahtoo tulla esille, ja mitä kuva viestii. Itsekin hämmennyin kuvan voimasta, kuinka se vahvasti minulle edusti ajatuksia, joita olen elämääni rakentamassa tämän vuoden puolella.

Luovuusilo tuo arkeen iloa lisää

Kiire on luovuuden stoppi

Kiire on minulle luovuuden stoppi. Hektisessä arjessa liian kauan ja tauotta sykkiminen tukkii minun luovuuden suonet. Sen olen monesti huomannut, jos vaikka haluisin sanoittaa tekstiä blogiini. Tai jos tarvitsisin ideoita jonkin uuden asian läpiviemiseen. Jos olen ollut liian kiireinen, enkä yhtään läsnä nykyhetkessä, en saa mitään aikaiseksi. Se on minun luovuuden tyhjiö. Onneksi olen löytänyt siihen ratkaisun, jolla saan taas paljon uusia ideoita tulvimaan päähäni, kun osaa välillä hengähtää ja pysähtyä. Tai edes yrittää siintää ajatukset muualle kiireestä. Useimmiten ulkoilmassa, esimerkiksi lähi metsissä samoilu kävellen riittää. Tai vapaa- illan salliminen itselleen. Lepo. Rentoutuminen. Ei minkään asian suorittaminen vaan kaikesta niistä irtaantuminen. Kun saa pään tyhjäksi, on aivan uskomaton huomata, kuinka siellä taas järjestäytyvät asiat paikoilleen. Tyhjällä päällä oleminen tekee hyvää.

Kiire on minulle luovuuden stoppi. 

Jokaisen oma luovuus

Meistä jokainen on luova. Meissä jokaisessa asuu luova tyyppi, mikä se kenenkin vahvuus on luovuutta miettiessä. Kiire ja jatkuva suorittaminen ovat kumminkin luovuuden pysäyttäjiä. Ei välttämättä kaikilla, ja toisinaan tietynlainen ns. ”hyvä kiire” voi myös aikaansaada asioita, mutta liiallinen voi ne jähmettää paikoilleen ja voi tuntua, ettei keksi mitään! Silloin hyvä lääke ”vaivaan” on pysähtyminen. Sekin on ihana käsite, miten kukakin sen hetken itselleen valikoi, että miten haluaa oman päänsä tyhjentää. Aivan mahtavaa on ollut itsestään huomata, että juuri niissä hetkissä, kun osaa vain olla ja tekemättä mitään, syntyy paljon uusia oivalluksia. Useimmiten minulla ne suuret, uudet ja innostavat ideat syntyvät ulkona, kun pääsee hengittämään raikasta ilmaa, ja sallimalla kiireettömän hetken luonnossa. Erittäin matalan kynnyksen tapa tyhjentää päätä, menemällä luontoon. Mitä rauhallisempi ympäristö, sen parempi.

Meistä jokainen on luova.

Minä

Breikki ja palautuminen voimanlähteenä uudelle luovuudelle

Lasten kanssa päivittäinen luoviminen on aika tiivistä työtä, ja päivän kääntyessä iltaan, on omat taskut aivan tyhjinä uusille, avatautuville ideoille. Energiatasot on vähimmillään, ja kaikkensa antaneena on kyllä parasta kun saa ladata itseään jollakin itseään miellyttävällä asialla, mikä tuo uutta jaksamista ja voimaannuttaa. Ne on niitä Hetki aikaa itselle- hetkiä. 

Kun aamusta iltaan on kehitellyt mitä ihmeellisempiä leikkikeksintöjä, mitä ihmeellisempiä pukeutumisrituaaleja välttääkseen itkupotkuraivareita, mitä huikeempia hämäyksiä uhmakkaalle 2- vuotiaalle hypätäkseen jostakin tulenarasta aiheesta eteenpäin, mitä eriskummallisempia tapoja selvitä päivittäiseistä kokkauksista samalla kun viereisessä huoneessa veljeksillä on riita keskenään, tai totaalisissa pattitilanteissa kun yhtäaikaa on tapahtunut kaikki maailman katastrofit koiran oksentaessa lattialle- kakkavaipan leviämisestä jalkoihin asti- yhden lapsista pudotessa sohvalta pää edellä lattialle, niin kyllä tilanne vaatii pienen breikin! Ja sen breikin jälkeen voi taas kukoistaa ideoilla:)

Hetkiä sinun luovuudelle,

 

 

 

 

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Itsensä ylittämisen fiiliksiä avantouinnilla
Luovuusilo tuo arkeen iloa lisää