Please enter an Access Token

Mitä tunnetta sinä olet tänään tuntenut

Epävarmuutta ja huolta

Mitä tunnetta sinä olet tänään tuntenut, pohtii postaukseni tänään. Jos jonkinnäköistä tunnetta on kuluneiden viikkojen aikana tullut vastaan. Lisääntyvässä määrin huolta ja pelkoa, surua ja ahdistusta joka kerta kun uutisia maailmalta lueskelee. Jatkuvasti tulee miettineeksi, koska korona osuu lähelle. Laidasta laitaan on pyörinyt ajatuksia päässä, mutta olen huomannut sen, että uutisten liika lukeminen tuo vaan lisää tuskaa. Sen sijaan koitan keskittää ajatukset positiivisempiin asioihin, ja ohjata tuntemuksia luottamuksen puolelle. Uskoa, että kaikki kääntyy vielä parhain päin, ja näistä ajoista selvitään.

”Kaikki tunteet on sallittuja”.

Mitä tunnetta sinä olet tänään tuntenut

Tunteiden ääneen sanoittaminen lasten kanssa

Kotona olen huomannut erittäin pinnalle nousseeksi asiaksi  yhdessä tunteista puhumisen lasten kanssa. Päivittäin kuulostelen lapsilta millaisilla fiiliksillä mennään, ja ihanasti on lapset ovat löytäneet omia tapoja tuoda tunteita sanoitetuksi, piirtämällä. Post it- lapulle yksikin ilta saatuja naamakuvia käytiin läpi, mitä tunteita päivän aikana oli ollut ja miltä ne illalla tuntuivat. Ja oliko joku asia selkeästi auttanut tunteeseen. Yksi itseäni koskettavin hetki, jolloin lapset oma- aloitteisesti itse aloittivat piirtämään tunteita oli illalla saunan höyryiseen ikkunaan sormella piirretyt naamakuvat. Siinä avautui mahdollisuus taas keskusteluun ja itsekin piirsin omat tuntemukseni ja sanoitin niitä ääneen lapsille.

Mitä tunnetta sinä olet tänään tuntenut

Kaikki tunteet on sallittuja

Korona- aika antaa aikaa tunteille. Ja niiden läpikäymiseen. Mikä ihanampi paikka tarttua niihin perheenä kiinni, ja uskaltautua tunteiden ääreen, puhua ja keskustella niistä ja miettiä yhdessä vaikka niille epämiellyttäville tunteille ratkaisukeinoja, joilla tilalle saisi mukavamman tunteen. Mukavien tunteiden avulla sitä jaksaa innostua asioista ja uskoa parempaan huomiseen, sekä myös tunteet on kaiken toiminnan liikkeelle paneva voima. Avaamalla ikäviä tunteita ne myös helpommin lapsikin hyväksyy, ja oppii ymmärtämään, että nekin tunteet myös kuuluu elämään. Kaikki tunteet on sallittuja <3

Mitä tunnetta sinä olet tänään tuntenut

Tunnepallot

Meidän kotikoulussa eppuluokkalaiselle, sekä kotona väliveikka 5 -vuotiaalle ja 2- vuotiaalle on luvassa tunteiden kanssa leikkisää puuhastelua. Väritämme kotikoulu arkeamme väreillä, jonka kautta pähkäilemme mitä tunnetta mikäkin väri ehkäpä pitää sisällään. Mitä jokin tietty väri tarkoittaa, tai millainen ajatus väristä voi tulla. Pääsimme vasta matkan alkuun. Mutta katsellessani näitä väripalloja, huomaan, että tulen aika hyvälle mielelle näistä. Ensi viikolla jatkamme, ja kuten huomata voi, niin synkimmät värit tässä paletissa ei ole edes vielä mukana. Nekin on sinne ajatus ottaa, ja pohtia millaisia epämiellyttäviä tunteita ihmisille voi tulla ja missä tilanteissa niitä voi ilmetä. Ja jotta ajatukset säilyvät positiivisinä kaiken negatiivisenkin tunteen hyväksyen, voisi tätä väripalloilua ajatella käyttävänsä lasten kanssa niin, että jos ajatellaan että lapsella on esimerkiksi surumielinen olo, joka ehkä värisävyltään saattaisi olla tummanpuhuvaa, niin minkä väripallon hän haluaisi ottaa, jolla lisäisi parempaa oloa? Tai minkä sanan hän poimisi palloista, mitä tunnetta haluaisi tilalle epämiellyttävään tunteeseen?

Mitä tunnetta sinä olet tänään tuntenut

Tänään olen

Minä olen tänään tuntenut hilpeyttä ja onnea. Että arjen pienet jutut, mitkä ei maksa yhtikäs mitään- on parasta mitä voi olla. Mikä sen ihanampi asia, kun tässä hetkessä saa keskittyä perheeseen, ja että kaikilla on hyvä olla<3 Kiitollinen tunne myös, päällimmäisenä mielessä! Mitä tunnetta sinä olet tänään tuntenut?

Väriä sinun ensi viikkoon,

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Epävarmuudesta löytyy aina mahdollisuuksia
Mitä tunnetta sinä olet tänään tuntenut