Please enter an Access Token

Muutoksen suuri voima joka vaikuttaa meihin

Muutoksen vaikutus meihin

Muutoksen suuri voima joka vaikuttaa meihin. Tämä aihe kiehtoo minua jo oman koulutustaustanikin puolesta, mutta myös ihmisyyden inhimillisen käyttäytymisen osalta. Kuinka suuri vaikutus muutoksella on, kun jotakin muuta tai uutta kaivataan elämään ja kuinka isosti meitä saattaa esimerkiksi jännittää, ärsyttää, turhaannuttaa tai jopa masentaa kun elämässämme on jokin muutostoive ”paremmasta”, mutta jokin jarruttelee.  Muutoksessa on suuri voima, jota voisi ikäänkuin kuvailla jännitteeksi, joka voi olla jotakin niin suurta, johon yksinkertaisesti ei ole rahkeita lähteä edes yrittämään. Moni saattaa vuosia miettiä kaipaavansa elämään jotakin, mutta liikkeelle lähtö ei synny tuosta noin vaan. Ja aivan ymmärrettävää se on, varsinkin isot asiat elämässä vaativat pitkän tähtäimen avarakatseisuutta, arviointeja ja itse analyysiä, Niin sanotusti järkiperäistä pohdintaa, mikä oikeasti on järkevää. Ja onko haluttu muutos kaikki asiat huomioiden järkevää.

Muutoksen suuri voima

Muutos on uutta ja siihen lähteminen pelottaa

Mitä tapahtuu muutokseen lähtemiselle jos kuuntelee omaa sydäntään? Omaa sisäistä viisautta? Sen äärelle pysähtyminen voi olla vaikeaakin, mutta toisinaan myös erittäin palkitsevaa. Sitä kautta voi ymmärtää mikä olisi omanlaista elämää, mikä on oma sytyke tai se voi johdattaa sinua haluttuun suuntaan. Toisinaan oman äänen kuunteleminen voi saada meidät löytämään myös kaiken sen, mikä meitä estelee halutulle muutokselle.

Ajatukset ja tunteet

Nimittäin, oman sisäisen äänen kuuleminen voi tuoda esille ajatuksia, jopa suorastaan uskomuksia, jotka estävät sinua menemästä eteenpäin muutosta kohti. Esimerkkinä voi olla lausahdukset itselleen kuten: ”En tule onnistumaan siinä”, ”Olen liian vanha siihen”, ”Mitä jos epäonnistun, en onnistunut tässäkään”, ”En tiedä asiasta mitään, en uskalla lähteä kokeilemaan” tai ”Joku muu on jo keksinyt tämän”. Negatiivisia uskomuksia on tärkeää käsitellä muutosta toivoessa, koska omilla ajatuksilla on suuri voima. Ajatukset vaikuttavat meihin miten tunnemme ja mitä tunnemme. Ja tunne, on tärkein moottori toiminnalle. Muutos vaatii aina myös ajatusten muokkaamista ja sitä kautta keventämällä epämiellyttäviä tunteita. Muutoksen suuri voima joka vaikuttaa meihin, todellakin näkyy sekä ennen ja jälkeen muutosta kaikessa mitä teemme ja mitä ajattelemme.

Muutoksen suuri voima

Avainsana pienet askeleet

Liikkeelle panevan tunteen jälkeen sysäys voi olla jo merkittävä. Lähtiessään jo pienellä askeleella kohti isompaa päämäärää, voi pienistä, saavutetuista etapeista olla onnellinen ja tuntea aikaansaamisen tunnetta. Se väistämättäkin horjuttaa pelon tai muun epämiellyttävän tunteen vaikutusta, ja kun se kerta toisensa jälkeen hälvenee, luottamus itseensä lisääntyy. Muutoksen tärkein vaihe on pilkkoa tavoite vaikka kuinka pieniksi atomeiksi, niin, että siihen on matala kynnys hypätä mukaan, mutta jokainen saavutettu askel ruokkii motivoiden ja innostaen itseään niin, että perääntymisen tunnetta ei tule vaan tilalle on tullut aito halu jatkaa eteenpäin. ”Toiminta tappaa pelon”- se pitää niin paikkaansa! Kun vain uskaltaa lähteä liikkeelle, niin on se aivan varmaa, että epäröinti vähenee ja pelot näyttäytyvät erilaisilta ja niitä on helpompi kantaa.

Muutoksen suuri voima

Pohdinnassa elämän arvot

Muutoshaluun liittyy vahvasti arvojen ristiriita. Jos jokin asia elämässä ei miellytä, ja se alkaa päivä päivältä nakertaa entistä enemmän mieltä, on hyvin todennäköistä, että elät arvojesi vastaista elämää. Omia arvoja, eli asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi ja jotka ovat tärkeitä, on tärkeää aika ajoin tarkastella. Elääkö arvojensa mukaan? Näkyykö ne ajankäytössä, entä rahallisesti? Toisinaan myös oman työn kautta asiaa voi tarkastella myös siitä vinkkelistä, että vastaako työ omia arvoja ja mitä pitää työssään arvoina? Työ, joka on arvojen vastaista, ennen pitkään väsyttää ja uuvuttaa. Ei siis mikään turha juttu, koska elämän maku, ilo ja onni löytyvät niistä asioista, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Hyvin usein isot elämänmuutokset muuttavat omaa arvomaailmaa tai ylipäänsä kun vaan ikää tulee lisää. Todennäköisimmin arvot olivat 20- vuotiaana erilaiset kuin toiset 20 vuotta vanhempana ja perheellisenä. Huolehtimalla, että elää arvojensa mukaista elämää, on yksi asia jolla voi vaikuttaa omaan onnellisuuteen ja hyvinvointiin.

Muutos liike

Ketä muita liittyy muutokseen?

Niinkuin blogipostauksen otsikkokin ”muutoksen suuri voima” on, niin muutoksia ei tehdä tuosta noin vaan, varsinkaan isoja asioita pohtiessa. Taloudellinen tilanne, puolison mielipide, vaikutus perheeseen tai suurin- vaikutus omaan elämään saa väkisinkin siirtämään muutokseen lähtemistä. Hyppy tuntemattomaan voi tuntua mahdottomalle, kun ei ole mitään kokemusta mitä elämä on muutoksen jälkeen. Kuinka moni kumminkin miettii, että ”sitten kun olen eläkeikäinen, teen sitä ja tätä”. Tai jonkun muun ”syyn” takia siirtää muutosta hamaan tulevaisuuteen. Elämän rajallisuus, ja sen kokeminen herättelee pohtimaan elämää myös eri näkökannoista. Mitä haluaisit vanhuksena kuolinvuoteella miettiä, sitä, että mitä olet saanut aikaan vai mitä olisit voinut saada aikaan?

Muutoksen suuri voima

Käännätkö kortin vai et?

Haluatko olla kääntämättä korttia, vai ottaa siitä selvää? Joskus se, että ääneen sanoittaa omia haaveitaan, saa jo muutoksen liikkeelle kuin vain itsekseen pohtimalla. Joskus mahdollisuus voi tuntua niin hyvältä yksinkertaisesti, että siihen on vaan tartuttava. Joskus voi olla hyvä ottaa vierelleen kanssakulkija, koutsi, joka tukee polkuasi ja herättelee sinussa uusia ajatuksia. Ehkä inspiroidut jostakin henkilöstä, jota seuraat, ja haluat oppia hänestä sinun elämääsi ratkaisevat opit. Ehkä visualisoit ja rakennat itsellesi ”unelmakartan”, jonne keräät tärkeitä, sinulle resonoivia lauseita ja kuvia. Ehkä ”nostat kissan pöydälle” ja mietit mikä sinua muutokseen lähdössä jarruttaa. Käsittelet vaikeita tunteita, hyväksyt ne, ja päästät irti. Ehkä alat löytämään ratkaisuja- joilla oma muutostoiveesi ei enää olekaan iso harmaa möykky, vaan jotakin sellaista, jota palavasti haluat tavoitella. Löydät taloudellisen ratkaisun, jolla huolesi helpottuu. Löydät sosiaalisen tuen merkityksen, jonka avulla pääset liikkeelle. Teet konkreettisia tekoja, joilla huomaat olevasi jo muutoksen tiellä.

Muutos

Kannustan rohkeasti sinua muutoksessa<3 Sydämen kuunteleminen vie sinut oikealle raiteelle.

Rohkeudella,

 

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

Previous
Oma Brain relief- hoitohuone Jyväskylään
Muutoksen suuri voima joka vaikuttaa meihin