Please enter an Access Token

Oman blogin perustaminen

Oman blogin perustaminen

Oman blogin perustaminen -postaus antaa sinulle hyvät tipsit, jos mietit oman blogin aloittamista. Asiat odottavat aina niin sanottua ”oikeaa aikaa”. Minulla tässä tapauksessa oikea aika tälle kurssille oli nyt, kun olin jo kerennyt päätä hakata seinään useita kuukausia aiheella ”Kuinka saada irti kotisivuista kaikki ja oppia oleelliset jutut”. Olen tosi tyytyväinen, että minulla on ollut eri vaiheiden siivittämä tie omien blogisivujen kautta, ja olen tosissaan mennyt steppi stepiltä eteenpäin. Suurin kiitollisuuden aihe on ollut se päätös vuosia sitten, että nyt aloitan kirjoittamaan ja aloin tehdä ”oman blogin perustaminen” haaveistani totta ! Ja onneksi lähdin liikkeelle.

Onko sinulla haaveissa oman blogin perustaminen? Tämä blogi postaus voi auttaa sinua, jos pohdit omien blogi/kotisivujen tekemistä ja kertoo myös muutokseen valmistautumisesta, joten toisinaan tämä postaus voi saada sinua tarkastelemaan haavettasi omasta blogista uudelleen.

Mikä on ensimmäinen askeleesi kohti muutosta?

 SE ENSIMMÄINEN askel blogin syntymiseen, oli itselleni hyvinkin matalan kynnyksen mahdollisuus, joka avautui minulle edustamieni hyvinvointituotteiden kautta. Sinne avautui blogisivu osio, joten ajatus, että saan ylipäänsä jotakin tekstiä ulos, on lähtökohta. Uskallan kohdata sen, että tekstini tulevat näkyville ihmisten luettavaksi, ja myös arvostelluiksi. Monia erilaisia tunnekokemuksia se alku ja liikkeelle lähtö herätti minussa, mutta missä tahansa muutoksessa on juuri siitä kyse, että on valmis kohtaamaan tunteet, joita niissä tilanteissa nousee esille.

Missä tahansa muutoksessa on juuri siitä kyse, että on valmis kohtaamaan tunteet, joita niissä tilanteissa nousee esille.

Oman blogin perustaminen

Blogin aloitus

Bloggaamisesta hurmioituneena halusin kumminkin, että saan postaukseni jollekin varsinaiselle blogi- alustalle esille, ja Hetki aikaa itselle- blogi rakentui Bloggerille vuonna 2019 maaliskuussa. Siellä oikeastaan alkoi oma tutustuminen verkkosivujen maailmaan, joka oli seuraava, helpoksi kokemani askel bloggaamisen haaveissani. Kumminkaan sitä matkaa en yksin voinut tehdä, vaan tarvitsin siihen taustatukea, sivujen rakentamiseen, ja läheltä löytyi hyväsydäminen ja auttavainen, ammattikorkeakoulun takainen opintokollegani. Monessa muutostoiveessa tuleekin vastaan kysymys, että kenen apua sinä tarvitset, päästäksesi eteenpäin?

Monessa muutostoiveessa tuleekin vastaan kysymys, että kenen apua sinä tarvitset, päästäksesi eteenpäin?

Blogisivujen kaikki potentiaali esille, kiitos!

Hetki aikaa itselle- blogi siirrettiin WordPressin puolelle alkuvuonna 2020. Minulla oli silloin jo vahva tunne, että haluan laajentaa bloggaamista, ja oppia uudenlaisia asioita, sekä tulen toimimaan myös yrittäjänä tarjoten palveluita, jotka nitoutuvat yhteen blogini kantavan ajatuksen pariin. Tähän vaiheistukseen  bloggerilta wordpressin siirtoon tarvitsin kumminkin apua ammattilaiselta, johon mukaan tarttui DSGNRS. Blogi siirtyi uuteen alustaan, ja siinä ohella myös alkoi syntymään mm. kaupallisia yhteistöitä, sekä ylipäänsä vahvistus sille, että näihin sivuihin aion panostaa. Oppia käyttämään kaikki sivun mahdollistamat asiat ja ottamaan niistä kaikki potentiaali irti. Tällä hetkellä blogi kantaa mukanaan myös tarjoamiani palveluita, sekä toiveena on selkeyttää blogi tänä vuonna.

Miksi haluat tämän asian onnistuvan?

Bloggaajasta ammattilaiseksi- kurssi

Kokoajan olen tiennyt, että blogisivuni päivittyvät sitä mukaa kun yritystoimintani kehittyy. Myös omaa taitoa tahdon ylläpitää sivustolla, ja nyt tänä vuonna nappasin kiinni Tiia Konttisen Bloggaajasta ammattilaiseksi kurssista, jota olin jo pitkään seurannut ja miettinyt, koska arvaan lähteä matkaan. Vahvasti tiedän, että tähän sitoutumalla opin saamaan sivuistani kaikeen sen potentiaalin irti, jota siitä on saatavilla, ja lisäksi kasvattamaan sillä blogini tavoitteita.

Motiivia miettiessä voi vaikka kysyä itseltään, että miksi haluat tämän asian onnistuvan?

Oma motiivi muutostoiveelle

Sitoutuminen johonkin asiaan vaatii aina aluksi motivaatiota ja myös oman motiivin ymmärtämistä. Sillä on liikkeelle liikuttava voima, kun sen ymmärtää. Minun motiivi oli tietenkin omalle blogisivulle ja yritykselleni asettamat tavoitteet. Kirkastamalla ensimmäiseksi itselleen, mikä on jonkin muutostoiveen motiivi, tulet huomaamaan kuinka askeleet alkavat liikkua toimimaan niitä kohti? Motiivia miettiessä voi vaikka kysyä itseltään, että miksi haluat tämän asian onnistuvan?

Oman blogin perustaminen

Kokemuksia blogikurssista

Nyt siis ollaan oltu Tiian kurssilla useamman viikon verran, ja aina viikko kerrallaan tehdään tiettyjä osioita valmiiksi. Uskon, että blogi alkaa selkeytymään nyt täyteen potentiaaliinsa, että saan focuksen suunnattua siihen, mikä blogin kantava voima on. Kurssilla on ensimmäiset viikot nyt kirkastettua blogin aihetta, ja kohdeyleisöä, joka todella tulee tarpeeseen, koska siinä samassa kirkastuu myös oman yrityksen avaintekijät. Tulen todennäköisimmin tekemään blogisivuille perustavanlaatuisia korjauksia, joka tuo mukanaan selkeyden ja harmonisuuden. Todellakin olen tyytyväinen päätökseeni, että lähdin juuri nyt tähän kurssille mukaan.

Tian kurssilla,https://tiiakonttinen.fi,  tullaan käymään oman blogin vahvan perustan lisäksi myös vahvan sisällön osa- alueita, ja kirkastetaan omaa kohdeyleisöä. Erityisesti itseäni kiinnostaa kasvava näkyvyys osio, jossa käydään läpi hakukoneoptimointia ja sosiaalista mediaa. Ynnä muuta super mielenkiintoista aihealuetta, joka varmasti vie blogisivua toivottuun suuntaan. Pääset tutustumaan kurssiin tästä. Tässä vaiheessa mietin, että tämä kurssi olisi ollut paikallaan jo siinä vaiheessa kun oman blogin perustaminen oli ajankohtaista, mutta paljon tärkeää asiaa olen oppinut matkan varrella.

Oman blogin perustaminen

Uskomukset blogin perustamista miettiessä

Kyseletkö sinäkin seuraavanlaisia kysymyksiä itseltäsi, kuten:

  • ”Haluisin perustaa oman blogin, mutta en osaa”,
  •  ”Minulla on blogi, mutta sivulla ei ole seuraajia”,
  •  ”Minulla on blogi, mutta en tiedä mitä kaikkea blogin kanssa voi tehdä muutakin kuin kirjoittaa”.   Juuri näitä asioita olen itsekin kysellyt ja hämmästellyt aiemmin itsekseni, ja raapinut päätä. Toisinaan olen tiennyt, että YouTube on videoita täynnä, mutta minä kaipaan selkeää ja suomenkielellä olevaa materiaalia. Sellaista, jossa on kaikki mietitty valmiiksi sinua varten. Onneksi siihenkin löytyi ratkaisu, ja Tiian kurssilla olen jo nyt muutaman viikon jälkeen oppinut valtavasti.

VINKIT LIIKKEELLE LÄHTÖÖN OMAN BLOGIN PERUSTAMINEN- HAAVEESI KANSSA:

  • Ehdotan, että mietit tässä postauksessa esille nousseita kysymyksiä, ja kirjaat ylös niitä omine vastauksineen.
  • Voit myös tehdä suunnitelman paperille, jossa iso tavoitteesi on omien blogisivujen rakentaminen, jota alat siivuttaa pienen pieniin askeliin. Muista tehdä askelista mahdollisimman helposti mukaan lähdettäviä, jotta joka kerta niissä onnistuessasi kasvatat omaa onnistumisen kokemusta, joka ruokkii motivaatiotasi tavoitella kokoajan lisää niin, että olet kerta toisensa jälkeen lähempänä sitä ISOA TAVOITETTA! 

Saatat myös kiinnostua näistä postauksista: Blogini ensimmäiset ajatukset.

Tsemppiä matkaan, tiedän että onnistut!

Bloggailevin terveisin,

 

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Myötätunto toisia kohtaan auttaa ymmärtämään
Oman blogin perustaminen