Onnistumisen tunnetta arkeen

Onnistumisen tunnetta arkeen

Millä lisätä Onnistumisen tunnetta arkeen? Ei ole aikaakaan kun kirjoittelin edellistä blogipostausta omasta turvattomuudesta ja myös vaikeiden koettelemusten jälkeen ammentuneesta uudesta elinvoimastani. Tiesin, että postaus saa jatkoa, ja pilkon ajatuksiani osiin, koska luvassa on aiheen tiimoilta paljon uutta ajatusta sinulle luettavaksi, joka mätsää tähän poikkeustilanteeseenkin loistavasti. Nämä ajatukset eriytän eri blogipostauksiin:) Tässä yksi teksti luettavaksi. Ole hyvä:)

Valoa tunnelin päähän

Herättelen tämän kertaiseen postaukseen sinut lukijani kysymyksellä, että mitä tunnetta sinä kaipaat silloin kun mieli on maassa, et onnistu missään, asiat polkevat paikallaan, vaikka kaikkea on meneillään? Mitä kaipaat hetkiin, kun arki on yhtä selviytymistä, sirkusta ja toisinaan  silloin kun tuntuu, että siltä puuttuu suunta, ehkä kokonainen merkitys? Mieti hetki tätä tunnetta, mieti koska olet sitä viimeksi kokenut, ja aisti miltä sinusta silloin tuntui kun olet sitä tunnetta viimeksi osaksesi saanut. Mitä tekemällä saisit arkeesi tämän tunteen synnyttämän tarveaukon täytettyä?

Ajatukset

Kun pakka menee sekaisin, arvotkin muokkaantuvat

Pitkään kotona työttömänä olleena itselleni tärkeiksi arvoiksi on noussut itsensä toteuttaminen ja heti alkumetreiltä olen pyrkinyt sitä lisäämään arkeeni. Jos en ole onnistunut työnhaussa ja ylipäänsä työn hakemisen vaiheistuksiin on tullut mutkia matkaan, olen halunnut saada itseni toteuttamisen arvoa toteutetuksi jollain tapaa.

Ensimmäinen niistä lienee käsityöt, joita aluksi aloin tehdä kotiimme, mutta vuoden 2013-2014 taitteessa aloin niitä tehdä myyntiin maailmalle. Se olikin sitä aikaa, taitekohta elämässä, kun ensimmäisen kerran minut irtisanottiin, palatessani esikoisesta töihin. Sain kumminkin jatkaa työpaikalla irtisanomiskeskustelujen jälkeen, tarina kuuluu näin!

Kun jotakin tärkeää menettää, koen itse, että on tärkeää löytää tilalle jotakin, josta voimaannut ja tunnet iloa ja tyytyväisyyttä. Niihin asioihin keskittymällä, kannattelee itseään vaikean vaiheen ylitse. Niin kuin tässä poikkeustilanteessa monet ovatkin alkaneet löytää aikaa asioille, jotka tuovat heille hyvää mieltä ja ovat korvikkeena esimerkiksi matkustelulle, joka on nyt pannassa. Sijaistoiminto voi toisinaan jossain kohtaa osottautua omaksi uudeksi tavaksi, josta tulee rutiinia, joka auttaa löytämään arjesta pieniä iloja!

Kun jotakin tärkeää menettää, koen itse, että on tärkeää löytää tilalle jotakin, josta voimaannut ja tunnet iloa ja tyytyväisyyttä.

Onnistumisen tunnetta arkeen

Iloa ja tekemisen meininkiä päiviin

Toisen lapseni ollessa pieni, törmäsin hyvinvointituotteisiin, joita aloin edustamaan. Tämän itsenäisen jälleenmyyntityön kautta olen saanut rohkeuden ja uskalluksen kaikkeen, mitä sen jälkeen vuosien varrella on tullut vastaan. Tämän itsenäisen jälleenmyyntityön kautta olen löytänyt oman ääneni ja oman voimani. Ymmärtänyt, että todellakin pitää tehdä sitä mitä haluaa.

Kumminkin tiesin, että tämä on myös asia mikä jakaa mielipiteitä, koska moni on suoramarkkinointi yrityksiä vastaan, ja monikaan ei koe, että se on oikeaa työtä, vaikka ihan samanlailla niitä töitä tehdään niin kuin mitä tahansa myynti/ markkinointi/ edustustöitä. Useimmiten vastaan tulee ihmisten ennakkoluulot ja juuri uskomukset asiasta, jotka määrittelevät asennoitumisen näihin hommiin, eikä niinkään kokemus tai oikea tietämys asioista. Mutta jokaisella saa olla oma mielipiteensä, ja minua on auttanut juuri tuo ajatus, että en voikaan miellyttää kaikkia, eikä pidäkkään. Kaikkien ei tarvitse tykätä tekemisistäni, tai ylipäänsä minusta, ja se on minulle ihan fine. Kyllä ne ihmiset löytävät luokseni kenen kuuluu löytää, ja he pysyvät, keiden kuuluu pysyä.

Neliapila

Oikea suunta

Jaksoin uskoa silti, että tämä on se suunta minne haluan mennä. Hyvinvointituotteiden parissa puuhastelemalla ”bisnesharrastuksen” merkeissä sain työttömyys &kotiäitivuosiin uskoa päiviin, aikuisten ”oikeaa” tekemistä ja merkityksen tunnetta päiviin, että teen hyvää työtä, koska tuotteiden avulla asiakkaat voivat ja näyttävät hyvältä. Koko ajan tiesin, että haluan jotain hyvinvointiin liittyvää tulla tekemään työkseni, tämän työn lisäksi. Ajatus siitä, että palveluillani voin auttaa ihmisiä voimaan paremmin, tuntuu että voisi sanoa omaksi kutsumustyöksi. Tätä bisnesharrastusta olen siis lasten hoidon ohella hoitanut vuosien ajan, siitäkin huolimatta, etten siihen ole parasta tukea saanut niinkuin ajattelin.

Onnistumisen tunnetta arkeen

Oma henkinen kasvu ja kehittyminen on tapahtunut juuri noiden vuosien jälkeen, kun olen kuorinut itsestäni uskomuksia ulos, ja uskaltanut kokeilla niitä asioita, jotka ovat kiinnostaneet! Olen päässyt myös testaamaan monia niin sanottuja epämukavuusalueita itsenäisen jälleenmyyntityön kautta, joita en aiemmin ole kuvitellut osaavani tehdä, kuten mini- koulutusten pitoa ryhmille ja edustustöitä messuilla sun muita! Paras oppimisen paikka kohti yrittäjyyttä on ollut nimenomaan matkani Forever- living tuotteiden parissa!

Ihminen, joka on pitkään kotona ilman töitä kaipaa arkeensa onnistumisen tunnetta, aikaansaamisen fiilistä ja motivaatiota. Tai henkilö, joka on muutoin sellaisessa elämän taitekohdassa, kun suuntana on vaan arki. On todellakin täytynyt pohtia, mitä tekemällä saavutan näitä tunteita, ja mennä niitä kohti! Tehdä asioita, joilla täytän niitä tunteita, mitä vaille jään ilman työtä työtä. Millä saan aikaansaamisen tunnetta? Entä onnistumisia?

Ihminen, joka on pitkään kotona ilman töitä kaipaa arkeensa onnistumisen tunnetta, aikaansaamisen fiilistä ja motivaatiota. Tai henkilö, joka on muutoin sellaisessa elämän taitekohdassa, kun suuntana on vaan arki.

Onnistumisen tunnetta arkeen
Kuva kesältä muutaman vuoden takaa

Tärkein työ

Ajatuksia sinne tänne pohtineena työttömyysvuosieni aikana olen tullut siihen tulokseen, että minun tärkein työni tässä elämässä on olla äiti, ja kasvattaa lapseni, on myös se antanut toiveikkuutta sille, että tässä hetkessä olen kiitollinen sille asialle. Aikaansa kutakin, jos tämä vaihe elämässäni nyt kestää ja ottaa aikaa, saan kumminkin siinä samalla olla äiti lapsilleni ja hoitaa heitä kotona. Vaikka ajoittain oma järki onkin koetuksella!!!!;)

Näkökannan vaihtaminen on paikallaan elämän kiemuroissa, ja kun on oikein heitetty kuraa niskaan, joutuu oikein kaivelemaan niitä asioita, joista voi olla kiitollinen. Keskittyä siihen mitä on, eikä mitä ei ole. Mitä siinä hetkessä löydät elämästäsi olevan hyvin, focusointi ja mielen preppaus siihen. Niillä ajatuksilla saa paljon hyvää aikaan, ja positiivinen kokonaiskuva rakentuu positiivisten tuntemusten kautta, jonka myötä ympärillä olevaa kuraa käsittelee erillailla.

Avanto

Koukku nimeltä avanto

Tämän postauksen aihe oli tarkoitus kertoa omasta keinosta, jolla onnistumisen tunnettani ruokin joka päivä, mutta postaus on lähtenyt seilaamaan jo pidemmille vesille tässä matkan varrella! Mutta vesillä liikutaan kylläkin tässä jujun juonessa, joka omaa onnistumisen tunnettani ruokkii. Siinä samalla se on oivaa stressinhallintaa, ja katkaisee hetkeksi aina kerrallaan muut ajatukset ja huolet päästä. Asia, johon voi koukuttua tai olla olematta. Omalle kohdalleni on käynyt positiivinen koukku, jonka avulla olen saanut päiviini rutkasti lisää rohkeutta, innostusta, uskallusta, motivaatiota, yksinkertaisesti koska olen kerta toisensa jälkeen ylittänyt itseni, tappanut oman pelkoni ja onnistunut tehtävässä. Tehtävä nimeltä avantouinti!

Onnistumisen tunnetta arkeen

Kerrassaan hurja kokemus oli ensimmäinen kerta viime vuonna kun helmikuussa avantoon uskaltauduimme, ja monta vuotta kestänyt haave avantouinnin kokeilemisesta toteutui. Tämän jälkeen, loput varmasti arvaattekin, kerta ihan oman blogipostauksen olen uinnille varannut. Jos et ole kokeilut, mutta olet sentään ajatellut, niin kannustan sinua kokeilemaan. Olisi ihana nähdä ”ekoja kertoja” muiltakin, joten mielelläni otan muidenkin kokemuksia vastaan!

Avantoon

Avantouinti on ollut parasta minä pystyvyyden lisäämistä arkeen. Joka kerta kun avantoon on menossa, on sama alkumeininki, jännitys ja arveluttava olo kuinka homma lähtee sujumaan, mutta joka kerta kun avannosta on päässyt ylös takaisin, on myös ihana itsensä voittanut fiilis, joka tuo iloa, riemua, onnellisuutta ja tyytyväisyyttä itseen. Tämä jos mikä ruokkii omaa motivaatiota sisukkaaseen jatkumoon, että tosissaan jatka samaan malliin, asiat tulee kääntymään parhain päin.

Jouluiset uinnit

Minä pystyvyys lisääntyy kun sitä aluksi testaa ja kokeilee. Tuo kylmäaltistus on kyllä ehkä hurjimmasta päästä mitä voi kokeilla, mutta aivan hyvinhän se voi olla jollekin toiselle jotakin ihan muuta. Ehkä ohjenuorana miettiessä, että mitä, niin sellaista, jonka onnistuessa kokee valtavan merkittävää onnistumisen tunnetta! Sitä meistä jokainen tarvitsee, ja sitä nimenomaan tässä poikkeusolosuhteissa on jopa hakemalla haettava arkeen, jos sitä ei muutoin saa.

Talviuinti

Epämukavuusalueelle hyppääminen, uskallus kokeilla uutta

Näihin ”äärimmäisiin” tekoihin ja uusiin kokeiluihin monesti auttaa ryhmän paine, joten jos haaveissasi on kokeilla jotakin uutta ja jännää, niin ota sinne avantoon vaikka joku muu asiasta innostunut mukaan. Yksin ollessaan kuulet liikaa oman pään sisäisiä ajatuksia, mutta yhdessä tekemisellä on suuri eteenpäin liikuttava voima. ”Jos sä, niin mäkin!”

Itseään kannattaa haastaa ja hypätä epämukavuusalueilta muualle, koska ne on myös suurimpia hetkiä, jotka opettavat. Voit parhaimmillasi huomata omien ajatustesi olleen silkkaa mielen sabotointia, kuten ”et pysty siihen”, ”mitä jos epäonnistut”, ”mitä jos joku näkee, jos epäonnistun”.. löyhemmin rantein kun toki armollisesti hyväksyy, että on okei jos luovuttaa, mutta jos ”kääntää kortin” niin sanotusti kokonaan ympäri, niin voi sen jälkeen kuulostella itseltään, että mitä ne omat ajatukset onkaan onnistumisen jälkeen? Ja jos yhdestä haasteesta selvitään voittajina, niin arvannettakee kuinka se kasvattaa motia seuraavaan, ja rohkeus syttyy liekkeihin. Parasta;)

Onnistumisen tunnetta arkeen
Ekaa kertaa avannossa helmikuussa 2020

Nyt avantoon, lährekkös mukaan?

XOXO
signature

Jaa

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.