Please enter an Access Token

Rennon kesän palauttava voima

Kesään kohdistuvat odotukset

Kesä! Ja kesään kohdistuvat odotukset puhuttaa tänään ” Rennon kesän palauttava voima”- blogipostauksessani. Kuinka moni onkaan lomilla tai odottelee sellaista saapuvaksi. Tai sitten löytyy myös heitä, joilla kesä menee ilman lomia tai koostuu pienen pienistä hetkistä.

Hetki aikaa itselle

Mihin tahansa sinä kuulutkaan, oli sitten lomia tai ei, niin kuuluuko sinun kesääsi loputon määrä lomasuunnitelmia vai aiotko ottaa rennosti stressaamatta ohjelmistosta? Onko arkesi loma- aikaan jo valmiiksi niin vauhdikasta ja kiireistä, ettei loman tarkat reissu aikataulutukset natsaa? Vai meinaatko kuukauden aikana aikaansaada niin paljon kuin vaan ehtii, mitä ei ympäri vuoden arjessa ennätä tehdä?

Huoleton kesä

Mukavakin asia voi stressata

Itseäni aihe on puhuttanut erityisesti tänä kesänä, kun olen tajunnut sen, että minkä takia monelle tulee mukavista asioista loppuviimein kamala stressi? Kesäloma on ahdattu täyteen ohjelmaa ja tekemistä, paikasta toiseen juoksua ja kokemusten metsästelyä. Kuukauden lomapätkään kerätään tekemistä niin, että jaksaa taas arkea loman jälkeen. Vai jaksaako?

Voisiko kesän suunnitelmia ripotella tasaisesti pitkin vuotta, ja aikaansaada iloa työarjen keskellekin? Ettei tarvitsisi odotella kuin kuuta nousevaa, sitä lomaa, että taas jaksaa?

Kesä

Resurssit realiteettina, tasapaino tavoitteena

Minulle tulee enemmän stressi siitä kun mietin, että pitäisikö kesällä olla oikeasti kaikkea mahdollista reissua ja tekemistä lapsille? Olenko huono äiti, jos aion ottaa kesän vähemmällä? Tarvitseeko minun potea pahaa mieltä siitä, jos meidän kesä mennään kaikinpuolin vähemmällä, huomioiden kaikki resurssit ajasta rahaan ja mihin ylipäänsä puolison kanssa kolmen lapsen kanssa taipuu.

Minulle tulee ähky ajatuksesta, että kesän aikana tekisi reissuja sun muita enemmänkin jopa kuin koko vuoden aikana yhteensä, joten helpotan omia ajatuksia armollisuudella kohdata kesä rennosti niin, että mukavalla tekemisellä ei aiheuteta stressiä, vaan nautitaan läsnäolevasta kesästä niin, että se antaa sitä mitä loman kuuluisikin tehdä, palauttaa ja rentouttaa.

 

Mitä huoleton kesä on sinulle?

Huolettomuus, on aika tavoiteltava ajatus lomasta, ja lapsiperheen arjessa se on voi olla aika mahdoton yhtälö. Perhe puntaroi omien resurssien mukaan myös juuri mahdollisuuksia mistä reissusta selviää resurssit huomioden. Miksi väsyttää itseään reissussa yberisti lisää, kun tietää, että niissä useimmiten saa aikuisten tuntosarvet olla entistä tarkempana?

Yhdessä perheenä lomilla ollessa voi jatkuva päivien suunnittelu ja aikatauluttaminen alkaa myös hiertää ja kuumentaa välejä, joka toisaalta tuo ikävästi lisää kuormaa lomaan, kun yritetään ympätä perheenjäsenten toiveita yhteen. Millä tätä voisi vähentää kesällä, jotta ei suunnitelmat kuumenisi liiaksi?

Kesä

Itselleni kesässäkin piilee ajatus, vähemmän on enemmän, joka pitää niin paikkaansa. Pysähtymällä, ja huomaamalla kesän onnen jo tässä hetkessä, pienillä asioilla, taidanpa mennä sillä suunnitelmalla tänä kesänä!

Rennon kesän palauttava voima. teksti toi tälläisiä ajatuksia kesäiltaan, heräsikö mitä mieleen?

Rentoa kesää sinulle!

Aiemmissa postauksissani on teksti oman ajan ottamisesta, jos kiinnostelee  lukaista niin klikkaa itsesi eteenpäin tästä: https://www.hetkiaikaaitselle.fi/miten-loytaa-arjesta-omaa-aikaa/

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Se mihin keskittyy se kasvaa
Rennon kesän palauttava voima