Please enter an Access Token

Rentouttavia hetkiä Relax- saunavihdan parissa

Rentouttavat saunahetket

Rentouttavia hetkiä Relax- saunavihdan parissa- postaus vie meidät saunaan! Minulle saunominen on ympärivuotisesti yksi illan odotetuista kohokohdista. Meillä ei ole varsinaisia saunapäiviä, vaan fiiliksen mukaan mennään, milloin tekee mieli saunoa, niin silloin saunotaan! Saunomme usein. Saunahetket on ihania, ja niitä vaan kaipaa päiviinsä, rentoutumis mielessä. Sauna on kyllä ihana keksintö, ja meillä saunomista rakastaa myös lapset. Joskus jopa iltapesulle mennessä kun joku lapsista kysyy onko sauna päällä, pettymys on suuri jos se ei sattumoisin ole ilta suunnitelmissa. Saunan lämpö tekee hyvää mielelle kuin myös kokonaisvaltaisesti saa mukavan, ikäänkuin levänneen tunteen.

Rentouttavia hetkiä Relax- saunavihdan parissa

.

Rentouttavia hetkiä Relax- saunavihdan parissa

Mökkisaunan tunnelmaa

Kesä on parasta aikaa saunomiseen varsinkin mökeillä. Jotenkin saunominen saa eri ympäristössä aivan erilaisen merkityksen, kokemuksena ainutlaatuisen tunteen, johon voi kuulua lisäksi pulahdus järviveteen, savusauna, ihana mökkimaisema ympärillä, mökkisaunan tuoksu, saunavihta, pari huurteista löylyttelyn pariin tai oikeastaan hyvin paljon mitä vaan, mitä mökki ympäristössä löytyy. Mökillä lisäksi saunahetket on pitempikestoisia kuin koti arki- illan löylyttelyt  ja niiltä haetaan myös tunnelmaa, rentoutusta, ainutlaatuista kokemusta, elämyksellisyyttä, ja mukavaa olotilaa. Mökillähän ollaan lomailemassa arjesta, silloin on aikaa myös saunomiseen.

Saunavihta tekee hyvää

Minä rakastan saunomista kesällä. Kesän saunahetkiin ehdottomasti yksi paras bonus on metsästä haettu ja itsetehty saunavihta. Ihana koivun tuoksu on aistittavissa löylyjen seassa. Mutta voi sitä sotkun määrää, mitä vihtomisen jälkeen on luvassa! Toinen miinus on se, etten tajua heti heittää vihtaa pois, niin se kuivuu ja lopulta jäljelle jääneet lehdet varisevat saunaan. Luvassa on armotonta siivousta.

Koko perhe vihtomaan

Kuin helpotuksesta tätä kesää ajatellen, löysin ratkaisun, jolla saunassa vihtominen saa aikaan saman rentoutuneen olon, ja jäljelle ei jää siivottavaa. Pääsin testaamaan Relax saunavihtaa, jonka bongasin Jyväskylän hyvinvointimessuilla. En ollut aiemmin nähnyt vastaavia, ja saunavihtoihin hurahtaneena oli enemmän kuin mielenkiintoista päästä kokeilemaan kuinka muovinen saunavihta vaikuttaa. Oma saunavihta on saatu kaupallisessa yhteistyössä Relax-saunavihdan kanssa.

Relax -saunavihta

Relax- saunavihta on suomalaista käsityötä, joka on valmistettu ekologisesta ja kierrätettävästä materaalista. Perheyritys Kotipari Oy Suonenjoelta haluaa tuottaa miellyttäviä ja elämyksellisiä saunakokemuksia kaikille saunan ystäville. Yrityksen nettisivuilla löytyy myös verkkokauppa, jonne pääset tästä.

Vihtominen vilkastuttaa verenkiertoa ja rentouttaa jännittyneitä lihaksia. Minulle se tuo lisäksi ihania kylmän väreitten tuntemuksia, jotka nimenomaan lisäävät rentoutumista entisestään.

Relax- saunavihta tuntui miellyttävältä iholle. Tunne oli juurikin samantuntuinen kuin vihtoisi koivun oksilla, jossa lehdet pehmentävät vihtomista. Relax saunavihdan muoviset nauhat tuntuivat leppoisille selässä ja jaloissa. Erityisesti myös 4- vuotiaamme oli haltioissaan vihdasta, ja läpsytteli omia jalkojaan onnellisena hassusta tunteesta mitä vihta toi.

Saunavihdan ohjeissa oli, että vihta kannattaa kastella ennen vihtomista, niin 4- vuotias kasteli ahkerasti vihtaa niin, että kokonainen saunakiulu oli tyhjänä vedestä lauteilla kuin että sitä olisi päätynyt liiemmin kiukaalle. Voi siis sanoa, että meillä oli melkoisen hilpeä saunahetki vihdan parissa perheen kesken, kun jokainen pääsi testaamaan tuotetta.

Rentouttavia hetkiä Relax- saunavihdan parissa

Vihtomista ilman sotkua

Relax- saunavihdan hyvinä puolina näkisin juuri tuon seikan, että se ei jätä jälkeensä perinteiseen vihtaan verrattuna sotkua, ja on näin ollen paljon mukavampi ojentaa lapsenkin käteen. Lapsi kun saattaa otteillaan vihtoa niin, että perinteisestä vihdasta varisee lehdet jo heti kättelyssä. Tätä ongelmaa ei tullut tällä kertaa Relax- saunavihdan parissa vastaan. Tuotteen voi pestä vihtomisen jälkeen ja sen saa roikkumaan ripustuslenkistä naulakkoon.

Yksinkertaisempaa saunomista ja uusia vaihtoehtoja

Kiireisessä lapsiperheen menossa arvostan suuresti, jos asioihin on yksinkertaisempi versio olemassa, tässä tapauksessa yksinkertaisuus jälkisiivouksen jäädessä kokonaan pois. Vihdan suurin ero perinteiseen on aito koivun tuoksu, mutta muuta isompaa eroa en löydä vihtojen välillä. Yksi vinkkini saunahetkiin on heille jotka kaipaavat koivun tuoksua, mutta toivovat samalla siistiä saunahetkeä, on hakea vaasiin koivun oksia, kastella ne vedellä ja kevyesti käyttää koivunoksia saunan kiukaalla, jolloin saunaan leviää tuoksu- mutta vihtomisen voi suorittaa hyvin tämän suomalaisen saunavihta keksinnön kanssa.

Rentouttavia hetkiä Relax- saunavihdan parissa

Saunahyggeily hetkiä

Tulen lisäämään taatusti enemmän vihtomista saunahetkiini, koska nyt se on käden käänteessä lähellä saunaa, toisin kuin perinteisen koivuvihdan perään on lähdettävä metsään koivunoksia metsästämään, ja voi sanoa, että perinteinen saunavihdan elinkaari on siis lyhyt. Itsellä metsät ovat lähellä asuinympäristöä, mutta monella ei ole samanlaisia mahdollisuuksia.

Tähän kesään voisikin lisätä omia ”sauna hyggeily” – hetkiä, ja nauttia rennosta fiiliksestä!

 

Järjestän lukijoilleni arvonnan, jossa voittaja saa itselleen Relax- saunavihdan. Käy osallistumassa etusivun arvonta kohdan linkin kautta.

Mukavia saunahetkiä sinulle, laatuaikaa parhaimmillaan:) Rentouttavia hetkiä Relax- saunavihdan parissa tällä kertaa siis oli postauksen ajatuksia, kuulemisiin!

– Jaana

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Kiitos päiväkodin tädit kuluneesta vuodesta
Rentouttavia hetkiä Relax- saunavihdan parissa