Please enter an Access Token

Rohkeudella kohti uusia muutoksia

Yrittäjyyskurssilla asiat konkretisoituu

Viime blogin kirjoituksesta on vierähtänyt hetki aikaa. Tässä postauksessa ”Rohkeudella kohti uusia muutoksia”, kertoo kuinka muutostoiveista on tullut totta. Kuinka itselle yrittäjyyskurssit ovat aiemmin olleet jotenkin niin kaukaisen tuntuisia, mutta ei enää. Niihin hyppäämällä voi ainoastaan tietää onko ajatukset totta yrittäjyydestä tai onko kaikki niin pelottavan vaikeaa, kuinka asiat mieltää. Olen tässä hetkessä jollain ihmeen kaupalla hakeutunut uusille kursseille mukaan, ja tämän hetkinen koulutus on ” Haaveiletko yrittäjyydestä” valmennus. 


Valmennus, joka käsittelee yrittäjyyteen liittyviä tärkeitä asioita, ja tehdäänhän siinä yksi pieni liiketoimintasuunnitelmakin läpi;) Ihan pieni kurssi vaan! Siltä se aluksi tuntui sinne ilmoittautuessa, mutta miettiessään mahdollisen oman yrityksen muotoa ja liikeideaa, sitä huomaakin kuinka asiat vasta konkretisoituvat kun niitä alkaa pala palalta hiomaan. Joten perun sanani. Ei ihan pikkujuttu, mutta minulle näyttäytyy erittäin mielenkiintoisena polkuna. Ja haave tehdä coaching- valmennuksia tulevaisuudessa, näyttää minne suuntaan näissä asioissa päädyn. 

Rohkeudella kohti uusia muutoksia

Ääneen sanoittamisen liikkeelle paneva voima

Miten sitä huomaakaan kuinka asiat ovat lähteneet liikkeelle kun ne on ääneen sanoittanut. Mikä valtava voima on tunnistaa omat toiveet muutokselle ja kehitellä erilaisia työkaluja itselleen, millä niitä omia tavoitteita lähtee kurkottelemaan. Omalle kotiovelle toiveet ja tavoitteet eivät kävele vastaan, joten itsensä siinä on pistettävä liikkeelle. Mutta joskus se vaatii niin paljon rohkeutta, että monesta on helpompi siirtää haaveet sivulle, joskus unohtaa kokonaan. Siinä kohtaa ollaan vähän jumissa omien ajatusten kanssa.

Itse olen viime vuosina löytänyt oman rohkeuden toteuttaa itseäni ja elää omanlaista, ja hyvälle maistuvaa ja tuntuvaa elämää. Olen jopa haaveillut, että kunpa voisi työkseenkin tehdä sellaista, minkä kokee omaksi jutuksi. Pala palalta, ja askel askeleelta olen kasannut itselleni lisää ja lisää rohkeutta päätöksiin, sekä yksi tärkeimmistä oppimistani asioista tässä lähivuosien varrella on ollut omista rajoista kiinni pitäminen. Ajatusten ja tunteiden sanoittaminen, on jo puolijuoksua kohti päämäärää. 

Rohkeudella kohti uusia muutoksia


Unelmakartta omia tavoitteita eteenpäin viemään

Seuraavasta mistä kirjoitan, tiedän, että se jakaa mielipiteitä. Nimittäin tavoitekartat. Minulle nämä tavoitekartat ovat toimineet, joten en malta olla asiasta myös kirjoittamasta niistä. Tavoitekarttojen, tai ”aarrekarttojen”,avuilla olen koonnut jo muutaman vuoden ajan omia haaveita ylös. Näiden karttojen tekoon tarvitsee ainoastaan vain kartongin, liimaa, sakset ja aikakausilehtiä. Minulle, askartelua rakastavalle näiden teko on jo niin mielekästä puuhaa, että senkin vuoksi olen liekeissäni näitä aloittaessa. Tekstejä ja kuvia etsiessä omaan karttaansa on myös todella antoisaa syventyä selaamaan lehtiä ja intuitiivisesti poimia omaan karttaan nasevia tekstejä tai kuvia jotka puhuttelevat itseään jollakin tavoin. 

Halusin jopa rakentaa uuden loppuvuoden aarrekartan liittyen yrittäjyyden haaveisiin ja ajatuksiin, joten aloin kuluneella viikolla kyhäillä intopiukeana uutta versiota. Suunta on ollut tarkoin harkittuna, mutta se alkaa hahmottua entistä tarkemmin, mitä elämääni tahdon lisää. Ja minkä parissa tahdon olla työksenikin tekemisissä. Minkä voisin jopa väittää oman ”elämäntehtäväni” olevan. Ainakin niin kovin sydän niitä asioita jo halajaa, että olisi vääryys kätkeä ne kuoren alle ja jättää tekemättä uskomatta itseensä. Olenkin ensi vuodelle tehnyt päätöksen jatkaa koulutuksiani ja ottaa lisätäydennystä toivoamalleni suunnalle. Kerron niistä tulevissa blogeissa lisää. 

Rohkeudella kohti uusia muutoksia
”Hyvän olon ehdoilla”- tekstin tarkoitus jää odottelemaan merkitystä<3

Elämän kortteja kääntämässä


Miksi ihmeessä teen näitä tavoitekarttoja? Siksi, koska olen huomannut, että ne yksinkertaisesti toimivat!Nyt 2019-alkuvuodesta tekemäni kartan montakin asiaa on lähtenyt liikkeelle, ja katsoessani nyt sitä, olen päässyt tavoitteisiini. Kuinka suuri vaikutus on ollut kuvien ja tekstien kautta sanoittaa ja visualisoida haaveitaan, sillä alitajunta tekee paljon. Sitä ei huomaakaan kuinka paljon mielesi työstää haaveitasi, ja ainakin itse olen jopa huomannut sen, että kun jotain asiaa miettii ja pähkäilee, niin tuntuu että joka tuutista aletaan sitä työntämään jonkin ”merkin”tavoin. Jokin sana tulee vastaan jatkuvalla syötöllä, tai jokin symboli toistuu. Joskus jopa radiossa mainos viittaa ajattelemaani. Silloin koen, että nyt on kyllä otettava asiasta selvää kun se on jo melkein tarjottimella eteen tuotu. Näitä hetkiä kun tulee, koen, että tämä kortti on nyt käännettävä ja katsottava mitä se eteen tuo. Niin kävi myös tämän yrittäjyys kurssin kanssa. 

Muutoksien vuosi- siltä tuntuu tämä vuosi olleen ja uskon saman kantavan myös ensi vuodelle. Joitakin asioita jarruttelee tietoisesti, mutta monetkin haaveet nykysellään odottaa vaan oikeaa aikaa. Olen ajatellut, että meille on annettu yksi ainut elämä, niin miksipä sitä ei eläisi niin, että siihen on tyytyväinen ja pääsisi toteuttamaan niitä omia haaveitaan?

Luota itseesi- ja omaan sisäiseen ääneesi. Se kertoo, mihin ajatuksesi suuntaat! Rohkeudella kohti uusia muutoksia, kannustan minä sinua!

Jaana

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Jättineulepeiton välissä hyggeilyä onnellisena
Rohkeudella kohti uusia muutoksia