Please enter an Access Token

TOP 5 vinkkiä nukahtamisongelmiin

Nukkumattia etsimässä

Tämän kerran postaus ”TOP 5 vinkkiä nukahtamisongelmiin” antaa omakohtaisia vinkkejä sinulle, joka olet siinä pisteessä, että etsit unensaamiseen apukeinoja. Tiedät, että sinun tulisi nukkua, mutta ymmärrät myös todellisuuden, ettei se uni käskemällä tule. Helpompi sanoa kuin tehdä. Postaus toivottavasti avaa sinulle uusia mahdollisia keinoja, joita et ole vielä tullut kokeilleeksi. Tiedän itse millaista elämä on kun ei saa nukuttua. Ja miltä maailma näyttää väsyneillä silmillä. Lohdutuksen sanana voin kertoa sinulle, että sinunkin on mahdollista selvitä vaikean vaiheen yli ja löytää tasapaino, vaikka tällä hetkellä sinusta tuntuu, että kaikki keinot on jo kokeiltu ja mikään ei auta.

Voit käydä myös lukemassa edellisen postauksen yhdestä rentoutumisen hoito- keinosta, mikäli etsit vaivaan konkreettista rentoutumis- hoitomuotoa, pääset postaukseen tästä.

Top 5 vinkit uneen

Omat TOP 5 vinkkini sinulle ylläpitämään rentoa nukahtamista

 • Pyri lisäämään väsymyksestä huolimatta päiviisi kevyttä liikettä, esimerkiksi kävelyä. Se tutkitusti vähentää stressiä ja helpottaa oloasi.
 • Vältä kofeiinipitoisia juomia puolen päivän jälkeen.
 • Tee päivän mittaan sinulle mieluisia asioita, joita rakastat. Saat onnistumisen iloa ja tyytyväisyyttä arkeesi.
 • Rauhoita iltaa kohti aktiivitasoa nostattavaa toimintaa, ja pyri löytämään iltaan rauhoittavia hetkiä, jotka rentouttavat sinua.
 • Unensaantiin voit kokeilla esimerkiksi Puhdistamon iltamagnesiumia. Mikäli sinulla on stressaava vaihe elämässäsi, saatat tarvita magnesiumia lisää, jonka puute voi heikentää unensaantiasi.
 • Bonuksena: Vältä älypuhelimen ja muiden laitteiden käyttöä 1-2 h ennen nukkumaan käymistä, jotta niiden tuoma sinivalo ei aktivoita sinua lisää.

Unettomuus

Top 5 vinkkiä sinulle vaikeaan unettomuuteen

 • Pieni ajanjakso esimerkiksi melatoniinia tai nukahtamislääkkeitä on paljon pienempi pahe kuin nukkumattomuus
 • Pimennä huone, koska  melatoniinia erittyy kehoon automaattisesti nopeammin kun on pimeämpää ja nukahtaminen helpottuu.
 • Mikäli häiriinnyt äänistä, kokeile korvatulppia
 • Viilennä huone jos mahdollista, sillä viileä makuuhuone auttaa tutkitusti nukahtamaan
 • Vältä alkoholipitoisia juomia, sillä ne heikentävät unta
 • Vie puhelin pois eri huoneeseen, äläkä katso kelloa yöllä lainkaan

 

Mitä kun uni vaan ei tule silmään?

Kun mieli käy ylikierroksilla, sitä on mahdoton vaientaa, vaikka kuinka yrittää nukkumaan mennessä miettiä kivoja asioita. Ei se ole ihmekkään, sillä sinäkin ajattelet päivittäin n. 60000-90000 ajatusta. Stressaantuneena, ja ylikierroksilla käydessä ajatuksia on hyvin vaikea saada hiljentymään. Unettomuuden kierteessä omat ajatukset ovat usein isoin este unensaamiselle.

Tässä asiassa itseäni eniten on auttanut ajatuksien muokkaaminen. Pahat skenaariot ja odotukset ”seuraavasta huonosti nukutusta” yöstä eivät auta nukkumaan käydessä lainkaan, vaan mietin mitä tunnetta itse tarvitsen nukkumaan käydessä. Monesti tiedän sen olevan luottamusta ja varmuutta, ja pyrin siinä kohtaa kääntämään ajatuksia niin, että ne eivät aiheuttaisi minussa suurta ahdinkoa ja nukahtamisen tuskaa. ” Riittää, että lepään”, on huomattavasti kannattelevampi lause kuin ”Saankohan nukuttua?”.

Mitä tunnetta sinä tarvitset nukkumaan käydessä, ja millä tavoin sinä voisit sitä tunnetta lisätä nukkumaan lähtiessä? Minkälainen ajatus itsessäsi sinun pitäisi ensimmäiseksi saada muutettua, joka tällä hetkellä terrorisoi untasi?

Mielen rentouttaminen on pitkä prosessi, mutta askel askeleelta vahvistaen positiivisia ajatuksia nukkumiseen luot varmuutta tuleviin.

Uniongelmat

Välttämättä vaikeasta uniongelmasta ei selviä ilman lääkkeitä ja muita rohtoja. Sekin on omakohtaisesta kokemuksesta parempi vaihtoehto, kuin nukkumatta jättäminen. Kroonistunut unettomuus johtaa muihin lisääntyneisiin ongelmiin kuten ylipainoon, masennukseen ja riski sairastua sydän-, ja verisuonitauteihin kasvaa. Unettomuus on pitkittyessään vakava asia, joka kannattaa saada pian hallintaan. Pitkään jatkunut unettomuus kasvattaa vaan omien ajatusten sabotointia, ja on vaikea nähdä hyvää ympärillä.

Saattaisit olla myös kiinnostunut tästä blogipostauksestani Nukkumatin etsimistä yön pimeinä tunteina.

Uneen keskittynyt valmennus

TOP 5 vinkkiä nukahtamisongelmiin postaus on toivottavasti auttanut sinua jo eteenpäin. Unen työstämiseen on olemassa apua valmennuksien kautta ja jos sinä olet kiinnostunut tietämään kuinka ajatuksia muokkaamalla voidaan työstää uneen liittyviä uskomuksia pois, niin minulla löytyy siihen sinulle apuja valmennuksen myötä.

Valmennukseni keskittyy hyvän ilmapiirin luomiseen untasi varten ja keskiössä on myös sinun rentouttaminen, jotta stressitasosi saadaan laskemaan. Unelle suotuisa olo on rentoutunut mieli, joten valmennuksessa keskitytään myös löytämään sinulle sopivia rentoutumiskeinoja nukahtamisen pariin. Työstämme valmennuksessa myös tunteitasi, koska ne ovat avainsana päästessä eteenpäin unensaamisessa. 

Unen kautta saavutat takaisin elämääsi ilon ja energian,  ja koet uutta elinvoimaa!

Valmennuspaketti sisältää 4 tunnin mittaista valmennusta, jotka voidaan toteuttaa face to face tai etänä. 

Paketin hinta on sinulle 200€

 

Käy myös lukemassa univaikeuksia käsittelevä postaus.

-RENTOUTUMO-

Jaana Koskinen

LCF Life coach®

Mind coach stressinhallinta- valmentaja ®

Brain relief- hoitaja ®

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

Previous
Rentoutumiseen ja stressiin apukeinoja
TOP 5 vinkkiä nukahtamisongelmiin