Please enter an Access Token

Unelmien mahdollisuus toteutua

Unelmien mahdollisuus toteutua

Nyt annetaan unelmille eteenpäin liikuttavaa voimaa. Mikä asia sinun elämässä on sellainen, johon kaipaat muutosta? Jokin asia, joka kaivelee, ja häiritsee, josta toisinaan kuormitut ja huomaat ajattelevasi, että kumpa tämä olisi toisin. Mikä on sinun unelma, jokin mitä sinulla ei vielä ole? Olen kirjoitellut aiheesta monia blogitekstejä, mutta tässä myös yksi aiempi muutokseen liittyvästä pelosta ,niin käythän lukemassa jos aihe resonoi sinua lukemaan lisää.

Tämän Unelmien mahdollisuus toteutua- blogipostauksen ajattelin tulla kirjoittelemaan ajatuksella, että toivon kovasti sinun löytävän uskalluksesi liikkeelle lähtöön ja kannustan rohkeasti testaamaan ”ei mukavuusalueen” asioita. Sitähän ne muutokset ovat, juurikin siellä epämukavuusalueella olemista, joka voi olla monenlaisia uusia tuntemuksia, kuten esimerkiksi turvattomuuden tuntemista. Et ole ollut vastaavassa muutoksessa aiemmin, niin et tiedä miltä se tuntuu, selviätkö, mitä jos kaikki menee pieleen. Todennäköisesti juuri noita kysymyksiä toistat mielessäsi.

Unelmat

Saatat myös tunnistaa kuulevasi omasta päästäsi seuraavanlaisia, että mitä muut ajattelevat jos teenkin näin, ja miten muut reagoivat asiaan? Mitä jos minut hylätään kun teen seuraavan peliliikkeen? Ihmisen ajatuksilla on äärettömän kannatteleva voima, kuinka se saa ja toisinaan juurikin EI saa meitä tekemään asioita. Mitä luulet, että jos vuosi toisensa perään toistat äskeisiä mainittuja kysymyksiä, muun muassa, niin liikkuvatko haaveesi eteenpäin? Tuleeko toiveistasi totta omassa arjessasi?

Itsensä kehittäminen

Ajatuksia muokkaamalla tehokkaasti eteenpäin

Silloin on aika ottaa ajatuksia niin sanotusti ”sarvista”, ja alkaa muokkaamaan ajatuksia. Monesti kielteistä ilmaisua ilmentämät kuten itse kokisin että jos lauseissa ilmenee: mitä jos, entäpä jos, minun on pakko, en pysty.. jne. luovat meille jo valmiiksi tunteen, että emme tule onnistumaan ja lannistumme jo alkumetreillä. Miltä esimerkiksi kuulostaa jos tällä hetkellä toistattelet lausetta ” Mitä jos en selviä tästä vaiheesta…?” niin muuttaisit sen esimerkiksi näin, että ”Minä löydän juuri sopivat ratkaisut edetessäni asiassani eteenpäin, ja kaikki menee hyvin. ” Kummalla lauseella sinä lähtisit liikkeelle tavoitteessasi? Tässä hyvä teksti luettavaksi mieleen vaikuttamisen taidoista Katja Vainikaisen blogista.

Muutosvaihe

Omia ajatuksiaan kannattaa siis tarkoin pysähtyä kuuntelemaan kun painii jonkin muutostoiveen kanssa. Lannistavat ja mieltä myrkyttävät ajatukset on syytä varsinkin ottaa syyniin, ja miettiä kuinka niitä voisi asteittain muuttaa. Paras tapa on järjestää ajatuksilleen vastakysymyksiä, jolla pystyt näkemään, että pitääkö ne loppupelissä paikkaansa? Tarpeeksi monta kertaa kun ”Mitä jos en selviä tästä vaiheesta..” – lausetta kyseenalaistat, että miksi en selviäisi? Mikä este/ esteet minun tielläni ovat? Mitä voisin kehitellä siihen ratkaisuksi? Olenko joskus epäonnistunut vastaavassa tilanteessa? Kenen apua tarvitsen tähän muutokseen? Ja niin edelleen, tulet huomaamaan, että alkuperäisestä lauseesta ja ajatuksestasi on alkanut muokkaantua erilainen. Sinä katselet ajatusta eri linssein, olet ehkä löytänyt siihen jo potentiaalisia vaihtoehtoja. Omien ajatusten kyseenalaistaminen ja ”horjuttaminen” voi parhaimmillaan viedä sinua kohti upeita lopputuloksia!

Muutokseen tavittava apu

Haasta jatkuvasti arjessa itseäsi

Yksi, ihan oma kokemusperäinen vinkki muutosvalmiuteen on, kun aiemmin mainitsin, että liikkeellelähtö uutta tavoitetta kohti on osittain omalle epämukavuusalueelle hyppäämistä, niin on alkaa haalia arkeen niitä kokemuksia. Yksinkertaisimmillaan se on totuttaa itseään ja mieltä siihen, että jo arjessa tekee jotakin, mikä haastaa. Kokeilla tehdä mitä ei kuvittelisi pystyvänsä tekevänsä, ja tehdä mahdottomasta mahdollista. Ruokkia sillä tavoin itseään, että voin tehdä asioita toisin, pystyn siihen, ja onnistuessaan motivoitua entisestään siitä, että sinä teit sen! PS. Avantouinti on yksi huima itsensäylittämisen paikka, mutta se voi olla sinulle mitä vain, ja hyvinkin arkisista asioista jo voi luovia itselleen ”hyviä haastajia”. Esimerkiksi asia, jota olet lasten kanssa kokenut haasteelliseksi vaikka itse tehdä, niin mitäpä jos huomenna kokeiletkin, ja teet.

Tuosta nousee mieleen oleellinen asia, ennen kuin lähdet haastamaan itseäsi epämukavuusalueelle, nimittäin huolellinen suunnittelu. Kun sinulla on toimivan tuntuinen, ja realistinen hyvä suunnitelma asiaan kuin asiaan, niin liikkeelle lähtö on helpompaa. Annan esimerkin voimalla äskeisestä kappaleesta nousseen ajatuksen, että äiti ihminen saattaa olla tuskastunut kotona ollessaan johonkin haastavan tuntuiseen tilanteeseen- jonka toivoisi handlaavansa itse ja tekevänsä eri tavalla. Mitä luulet, lähdetkö seuraavana päivänä liikkeelle, jos et mitään muutosta tee asialle sitä ennen? Vai liikutteleeko sinua enemmän askeleet, kun olet niin sanotusti ”madaltanut” tavoitetta itseäsi varten? Tässä esimerkki tapauksessa, muutama hyvä ajatus on ensinnäkin sanoittaa ääneen, että huomenna teemme tämän asian eritavalla. Tämän jälkeen mietit valmiiksi, mikä ja mitkä toimenpiteet helpottaa sinua huomattavasti ennen kuin toimit? Pitääkö jotakin asiaa ennakoida ja miten? Keitä muita ihmisiä asiaan liittyy, kuinka toimit heidän kanssaan? Oletko huolehtinut itsestäsi sitä ennen niin, että sinulla on täydet paukut eli voimavarat lähteä tekemään haluttua toimintaa? Syönyt hyvin? Nukkunut hyvin? Ym.

Muutos ja sen monet askeleet

Edellisessä kappaleessa nousee ylös tärkeä asia kuin tavoitteen paloittelu pienen pieniin askeliin, jotta sinne ensimmäiselle askeleellekin on sinun helppo lähteä. Mikä se sinun ensimmäinen askeleesi voisi olla? Entä seuraava? Jos nimittäin lähtee heti samantien tavoittelemaan jotakin liian isoa, niin matkan varrella todennäköisesti tipahtaa melko korkealta, jos ei tavoitetta heti saavutakkaan, siksi askelluttaminen on erittäin tärkeää ja onnistumiset joka askeleella ruokkii eteenpäin!

 

Oma jaksaminen

Itsestään huolehtiminen on liikkeelle lähdön a ja o!

Muutokseen liikkeelle lähdön yksi simppeli vinkki jokaiselle nyt heti toteutettavaksi voisi olla ensimmäiseksi, on juuri itsestään huolehtiminen. Jotta sinulla on tarvittavat voimavarat lähteä viemään muut0sta eteenpäin, sinulla täytyy oma fysiologinen tila olla kunnossa. Jos olet jo valmiiksi lopen väsynyt, niin liikkeelle lähtö on todennäköisesti erittäin takkuilevaa. Kun sinä voit hyvin, jaksat paremmin. Uskot ja luotat kirkkaimmin silmin, kun sinulla on kaikki oma potentiaali käytössä.

Itsestä huolehtiminen

Tää aihe on sellainen, josta itse sytyn niin innostuen, joten tässä kohtaa halusin tulla ehdottomasti ajatuksiani jakamaan ja sitä kautta toivon herätteleväni teissä uusia ajatuksia aiheesta. Mielelläni myös kuulisin kommentteja ”Nyt annetaan unelmille eteenpäin liikuttavaa voimaa”- postauksesta, joten jos sinulla jotakin herää mieleen niin mielelläni niitä kuulen.

Laadi ajatuksistasi sellaisia, jotka herättävät sinussa luottamusta, se vie eteenpäin <3

Nyt annetaan unelmille eteenpäin liikuttavaa voimaa!

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Oman blogin perustaminen
Unelmien mahdollisuus toteutua