Please enter an Access Token

Väriterapiaa luonnon syksyisistä maisemista

Luonnon väriloisto

Ihana voimauttava syksy väreinensä! Todellakin väriterapiaa luonnon syksyisistä maisemista. Olenko mä jotenkin aikuisiällä hurahtanut syksyyn enemmän kuin lapsena? Aiemmin syksyssä on ollut vaan yhteys kylmään ja synkkään talveen, mutta nykyään syksy on kyllä erittäin voimauttava vuodenaika väreineen. Väriloisto saa aistit heräämään luonnossa ollessa ja ympärillä näkee silmin kantamattomiin saakka kaikkea kaunista. Jotenkin syksyllä sitä haluaa olla luonnossa niin paljon kuin mahdollista, tankaten väreillä uutta energiaa itseensä! Jokunen aika sitten kirjoittelin Mielenrauhaa metsästämässä itselleni- postauksen, jos kiinnostaa lukea lisää, pääset sinne tästä.

Väriterapiaa luonnon syksyisistä maisemista

Värien merkityksestä

Värit punaisesta ruskeaan ja siltä väliltä tuovat voimaa ja energiaa, kuten esimerkiksi väri punainen edustaa. Oranssin värin taas luonnehditaan tuovan eloisuutta, iloa, vetovoimaa, paranemista ja se nostaa masennuksestakin. Keltainen on optimismin, onnellisuuden ja hilpeyden väri. Ruskea antaa turvaa ja varmuutta, ja metsän vihreys on rauhoittavaa, joka lisää harmoniaa, tervehdyttää ja virkistää. Ei siis lainkaan ihme, että ulos syksyllä mennessään voi tuntea jonkinsortin eheytymistä jo pelkkiä värejä näköaistin kanssa tarkistelemalla, puhumattakaan luonnon rauhoittavasta voimasta. Kunnon värikylpyä on ollut olla nyt luonnossa, ja toisinaan minua ei ole haitannut lainkaan ajoittain ripsivä sääkään, koska värit peittoavat sateen mennen tullen. Ja oikeastaan sehän on ihan pukeutumiskysymys sekin. Toisinaan, mikä sen kutkuttavampi idea oli esimerkiksi yksi päivä lasten kanssakin lähteä ”saderetkelle”. Mukava lantsareilla seisoa itsekin keskellä vesilätäkköä ja kuunnella kun sade ropisee sadeviittaan! Aivan parasta! Tämän jälkeen innostuin vihdoin hankkimaan itsellenikin oman sadetakin, keltaisen, joten voin aivan innoissani itsekin jatkossa mennä sateella ulos.

Väriterapiaa luonnon syksyisistä maisemista

Energiaa luonnosta

Syksyn väritankkaus ja puhelimen kuva- kansioon tallentuneet hetket luonnossa saavat tuoda seuraavaan vuodenaikaan mukavia muistoja niitä kelaillen. Mä oon super räpsijä luonnossa, ja saatan ottaa auringonlaskustakin samasta paikasta, eri iltoina monia kymmeniä kuvia. Jotenkin näiden hetkien ikuistaminen on tärkeää, ja mahdollisuus nähdä niitä uudemminkin kuin vain siinä olemassa olevassa hetkessä.     Itselleni kuvien ikuistaminen ja kauneuden vaaliminen on selvästi oma tapa purkaa omaa stressiä ja taakkaa. Jotenkin siinä hetkessä pysähtyminen itselle tärkeiden asioiden äärelle antavat uutta voimaa ja luottoa ja varmuutta tuleviin päiviin. Jos siis näet minua puhelimen kamerani äärellä mitä ihmeimmissä paikoissa- olen purkamassa ehkä omaa ”päätäni”!!!

Väriterapiaa luonnon syksyisistä maisemista

Tänäkin syksynä olen kulkenut ihania väripolkuja pitkin metsässä, ja jäänyt putoavien lehtien alle ihastelemaan  lehtisadetta. Jos syksystä haluaisi jotain säilyttää on se tunnelma, joita värienlumous tuo. Se on oikeanlaista fiilistä mielelle, ja ihanan uteliaana katselee ympärilleen mitä kaikkea löytääkään. Luonto on pysähdyksissä ja sitä on ihana aistia ja niistä hetkistä itsekin ymmärtää kuinka tärkeää on olla itsekin välillä täysin pysähdyksissä. Itse käyn tätä taitoa juuri luonnossa oppimassa, ja aistimassa.

Väriterapiaa luonnon syksyisistä maisemista

Kukka- asetelmia väriloistosta

Lasten leikkiessä kotipihalla käytän aikani usein kaikenlaiseen näpräilyyn, kuten luonnon kimppujen rakentamiseen. Ei ole kaupasta tarvinnut kimppuja liiemmin vähään aikaan hakea, kun luonnon kimppu ajaa samaa virkaa. Itsellekkään ei iske tylsistyminen samoilla kotipihoilla kun on jotakin koukuttavaa puuhaa. Pienistä asioista sitä tulee onnelliseksi<3 Floristin hommissakin yhdistyy värit ja niiden yhteisvaikutelma. Kukkaloiston väriterapia on aina tuonut itselleni mielenrauhaa ja hyvää oloa, niin se tekee myös luonnosta ammennetuilla voimakimppujen kautta.

Luonnon antimet

Luontofloristi

Mitä kuuluu sinun syksyyn?

XOXO
signature

Tilaa niin et menetä viestiä
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä!

Mitä mieltä olet, kommentoi, niin jutellaan lisää

No Comments Yet.

Previous
Hetki aikaa itselle blogin takana kirjoittaa
Väriterapiaa luonnon syksyisistä maisemista